2020. szeptember 28.,
hétfő, Vencel napja

Kocsis Máté: Helyzet van, ez most nem játék

Hír TV

2020. március 20., péntek 17:56

Kocsis Máté elmondta a kormány március 11-én hirdette ki a rendkívüli jogrendet, mely 15 napig tartható fent, utána a parlament jóváhagyására van szükség, hogy meghosszabíthassák azt. Ahhoz, hogy ezt a házszabálytól eltéréssel meg lehessen tenni, a képviselők négyötödének szavazata kell.

Kocsis Máté elmondta, a kormány március 11-én hirdette ki a rendkívüli jogrendet, mely 15 napig tartható fent, utána a parlament jóváhagyására van szükség, hogy meghosszabíthassák azt. Ahhoz, hogy ezt a házszabálytól eltéréssel meg lehessen tenni, a képviselők négyötödének szavazata kell.

A politikus azonban a hétpárti egyeztetések alapján bizakodó, az egyeztetés alatt az ellenzéki pártok kértek néhány biztosítékot, többek között azt, hogy a törvényi felhatalmazás szükséges és arányos mértékű legyen, ezek bele is kerültek a dokumentumba. A rendkívüli jogrendre azért is van szükség, hiszen a helyzet óráról-órára változhat így a különböző rendeletek meghozatalára, jogszabályok módosításának akár több napig tartó egyeztetésére nincs idő, hiszen ember életek forognak kockán. 

Hír TV