2021. május 9.,
vasárnap, Gergely napja

Kocsis Máté: Beszédes, hogy a legalkalmatlanabb kerületvezető lett a baloldal jelöltje

Hír TV

2019. június 26., szerda 20:17

A Fidesz a legalkalmatlanabb fővárosi polgármesternek tartja Karácsonyt Gergelyt, így a párt rendkívül beszédesnek tartja, hogy a baloldal számára ő a legalkalmasabb főpolgármester-jelölt. Erről Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának szerdai adásában annak apropóján, hogy az az MSZP-Párbeszéd politikusa lett az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás győztese.

Kocsis Máté utalva Tarlós István főpolgármesternek a Magyar Nemzetben megjelent írására elmondta, úgy nagyon nehéz egy választási kampányba belemenni, hogy az ellene induló jelöltek alapvető tényekkel és fogalmakkal sincsenek tisztában. A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergely munkásságát mindenki ismerheti, hiszen Zuglóban manapság nem úgy mennek a dolgok, ahogy egy normális kerültben kellene menniük.

Zugló polgármestere egy hobbi polgármester, van, hogy benn van a hivatalában, van, hogy hetekig nincs benn

– tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Karácsony teljesen alkalmatlan a főváros XIV. kerületének vezetésére és mégis ő lett a baloldal főpolgármester-jelöltje.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy Gyurcsány Ferenc a DK elnöke egy Facebook-posztban hangoztatta, pártja mindenképpen kiáll majd az előválasztás győztese mellett, Kocsis Máté elmondta, Gyurcsánynak teljesen mindegy volt, hogy ki nyer.

A Karácsony Gergellyel közös munkásságuk senkiben nem ébreszthetett kételyt afelől, hogy Karácsony Gergely pórázának a végén is Gyurcsány Ferenc áll

– fogalmazott.

A Fidesz politikusa felhívta rá a figyelmet, az történt, hogy Karácsony Gergely megkapta a Budapesten választásra jogosult állampolgárok 2,4 százalékának a szavazatát, majd hangoztatta a demokrácia ünnepét.

A politikus szerint arra senki ne számítson, hogy nyugalom lesz az ellenzéki oldalon, hanem éppen ellenkezőleg, most újabb ellenzéki lökdösődés fog kezdődni.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV