2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Magyarország élőben

Kincses Gyula: Minden politikától tartózkodunk

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke volt a vendége.

  • Kincses Gyula: Minden politikától tartózkodunk

Azt mondta, ha eredményre vezetnek a bértárgyalások a kormányzattal akkor nem lesz szükség nyomásgyakorlásra, most honnan veszik, hogy a bértárgyalások eddig eredménytelenek voltak vagy nem voltak folyamatosak? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A tárgyalások folyamatosak voltak, kis túlzással úgy éreztük, hogy „tárgyalgatunk tehát vagyunk” állapotban volt a kamara, de Éger István saját maga mondta azt, hogy volt egy előkészített megállapodás, amit úgy gondoltak, hogy idén május elején talán a kormány elfogad, ez elmaradt és azóta ennek se módosításáról se az elfogadásának dátumáról a kamara nem kapott felvilágosítást

 - mondta Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Igen, csak itt az eredménytelenségre gondolok, tudja, hogy 2010-ben mondjuk egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező szakorvos mennyit keresett? Tehát, hogy átlagosan mennyi volt a bérük úgy nagyjából? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

Természetesen azt senki nem vitatja, hogy az orvos bérek növekedtek

- mondta Kincses Gyula.

Csak, hogy 251.000 forint és 2019-re 656.000-re emelkedett ez, tehát az, hogy nem volt jelentős mértékű béremelés az egészségügyben az nem vitatható – tárta fel a tényeket Földi-Kovács Andrea.

Ezt én nem mondtam, én azt mondtam, hogy az az emelés, ami az orvosszakmának azt az önérzetét megadja, hogy a kormányzat végre megbecsül bennünket.

De mi lenne ez az emelés?

Egy egyszeri, egyösszegű érdemi emelés, ami kiemeli ezt az ágazatot abból az általános bérnövekedésből, mert egyébként, ha megkérdezném, hogy mennyit keresett akkor egy kőműves vagy buszvezető akkor nagyjából ugyanilyen vagy még nagyobb bérnövekedés történt általában az országban.

- mondta Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

Legnagyobb bérnövekedés az egészségügyi ágazatban volt – reflektált Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

 

A teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!