2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Magyarország élőben

Kelemen Hunor: Történelmi vétek, ha az RMDSZ nem kerül az Európai Parlamentbe

Folyamatosan kísérletet tesznek a magyar politikusok megfélemlítésére, ennek egyik példája, hogy Kolozsvár volt magyar alpolgármesterét jogerősen elítélte a Legfelsőbb Bíróság – jelentette ki Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: az EP-választásokkal egy időben kiírt népszavazás mozgósítani fogja a a román választókat, ezért a magyaroknak is többen kell elmenniük. A legfrissebb közvélemény-kutatásokra reagálva, amely szerint az RMDSZ nem éri el a bejutáshoz szükséges küszöböt, a pártelnök hangsúlyozta: ha vasárnap nem mennek el elegen, nem lesz hangja az erdélyi magyaroknak az Európai Parlamentben.

  • Kelemen Hunor: Történelmi vétek, ha az RMDSZ nem kerül az Európai Parlamentbe

Egymást érik a magyar ellenes támadások Romániában. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke azt mondta a románok folyamatosan kísérletet tesznek arra, hogy megfélemlítsék a magyar politikusokat. Hozzátette, van probléma elég és ez az elkövetkezendő években csak nőni fog, főképp, ha a magyar közösség összetartó ereje meggyengül.

Az Európai Parlamenti választások napján Romániában korrupció ellenes népszavazást tartanak. Az RMDSZ elnöke szerint ez mozgósítja a választókat. Elmondta a román részvétel biztosan magas lesz és ha a magyar részvétel nem lesz hasonlóan magas, akkor 5 százalék alá csúszhat a párt.

„Van egy történelmi lehetőség, ezzel élni kell, hogy a Kárpát-medencei magyar szolidaritás jegyében van egy fórum, ahol együtt tudjuk képviselni a magyar ügyet, az európai ügyet, a jó ügyet Brüsszelben, az Európai Parlamentben és ebből kimaradni történelmi vétek. Ez nem olyan, hogy 26-án elrontottam, aztán 27-én korrigálom”

Hozzátette, ha nem lesz elég szavazatuk a román pártok nem fogják képviselni a magyarokat és nem lesz az erdélyi magyaroknak hangja az európai parlamentben, akkor amikor az Európai Unió változáson megy keresztül. Kelemen Hunor szerint az emberek kiábrándultak a politikából és ez otthon tarthatja a magyar szavazókat. Ráadásul a párt komoly bírálatokat kapott.

„Vannak helyzetek, amikor a nemzeti ügyet minden egyéb sértődés és esetleg fanyalgás elé kell helyeznie az embernek, mert nem tudná ezt korrigálni később” -mondta az RMDSZ elnöke.

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!