2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Magyarország élőben

Kálomista Gábor: Minden színház maga alakítja majd ki a működési rendjét

A Thália nem nyit újra, bár a színház képes lenne arra, hogy felújítson darabokat, azonban a közönség ezt nem igényelné - mondta el Kálomista Gábor, a Thália Színház igazgatója a Magyarország élőben című műsorában. A direktor megjegyezte, hogy minden színház maga alakítja majd ki a működési rendjét, és csak a nyitás után derül majd ki, mi hogy működik.

  • Kálomista Gábor: Minden színház maga alakítja majd ki a működési rendjét

A járványhelyzet megszűnésével újra kinyithatnak a színházak. Ugyanakkor a színházak szempontjából nem megkerülhető körülmény, hogy vége van az évadnak. A Thália ennek fényében újranyit - tette fel a kérdést Kálomista Gábornak, a Thália Színház igazgatójának Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A Thália nem nyit újra, bár a színház képes lenne arra, hogy felújítson darabokat, azonban a közönség ezt nem igényelné. A társulatnak hiányzott az együttlét, zajlanak próbák, eleget tesznek a nyári feladataiknak, viszont kicsit hamarabb fognak kinyitni arra való tekintettel, hogy régen játszottak, és meg próbálnak abban a mederben menni tovább, amelyet a jogszabályok pillanatnyilag megengednek

– válaszolta Kálomista Gábor.

A színi direktor beszélt arról is, hogy

még kidolgozás alatt vannak a nyitási feltételek, de nagyjából ismertek a paraméterek, de ezeken dolgozni kell, mert különbözőek többek között a színházak a méreteikben is. Egy színház akkor néz ki jól, mikor tele a nézőtér, egy félig telt színház sem a színészeknek, sem a nézőknek nem jó, ezért még dolgozni kell a szabályokon

– szögezte le Kálomista Gábor.

Elhangzott, hogy színházi berkeken belül tudni lehet, hogy két-három olyan színház kinyit majd, amelyek eleve rendelkeznek nyári repertoárral. A nyitásoknál fog kiderülni, hogy mi hogy működik majd a gyakorlatban, de minden színház maga alakítja majd ki a működési rendjét.

Az előre megváltott jegyekkel kapcsolatban Kálomista Gábor elmondta, hogy azok árát vagy visszafizetik a nézőknek vagy lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy következő előadáson azt felhasználhassák. Ezt a színházak sajnos veszteségként kell elkönyvelniük.

A beszélgetés során érintették a filmes világ újraindulását is, valamint szó esett arról, hogy a Színház és Filmművészeti Főiskola alapítványi kézbe kerülhet a jövőben.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!