2020. augusztus 8.,
szombat, László napja

Kálomista: Emlékeztetni kell arra, hogyan akarták tönkretenni az országot 100 éve

Hír TV

2020. június 4., csütörtök 18:54

Kálomista Gábor, Balázs Béla-díjas filmproducer arról beszélt Földi-Kovács Andreának, Magyarország élőben extra című műsorunkban, hogy 100 éve hogyan élhették meg az akkor élő magyarok a trianoni békediktátum aláírását és annak következményeit.

A centenárium alkalmából megfilmesítette gróf Apponyi Albert béketárgyaláson elmondott beszédét, melyből mutattunk egy rövid részletet. Az elkészült dokumentumfilm sok szempontból érdekes műnek és egyfajta filmes újításnak is számít.

A forgatásokat megelőzően rengeteg archív dokumentumot gyűjtöttek össze. Az itthon még nem fellelhetőket is, több országból, annak érdekében, hogy a néhány napos forgatás minél hatékonyabb, hitelesebb, korhűbb és jobb lehessen.

Alapvetően egy másik, szintén ilyen témájú filmet szerettek volna forgatni, ami egyelőre nem készült el, mert a koronavírus megjelenése közbeszólt. Kálomista Gábor szerint ugyanakkor minőségileg senki nem fogja látni az elkészült alkotáson, hogy milyen rövid idő alatt hozták létre.

"Ma este negyed kilenckor, 20 óra 15 perckor lesz (a premier) a Duna TV-n és reményeim szerint hamarosan több olyan csatornán elérhetővé tudjuk tenni, ahol szélesebb közönség is láthatja."

- jegyezte meg Kálomista Gábor producer.

Hír TV