2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hírek 18:00

Magyarország élőben

Kacskovics Imre: Jobban félek a koronavírustól, mint a vakcinától

6 és fél millió oltóanyagot kaphat az unión keresztül Magyarország. Több mint 40 kutatás már klinikai fázisban jár. De kell-e félnünk az oltástól? A témával kapcsolatban vendégünk Kacskovics Imre immunológus, egyetemi tanár volt.

13 milliárd forintért kötött le Magyarország 6,5 millió koronavírus elleni vakcinát. A brit-svéd gyógyszergyártótól rendelt oltóanyag egyelőre a klinikai teszt fázisában van, így nem tudni, mikor kaphatja meg a szükséges engedélyeket. Jelenleg több mint 40 olyan kísérelt zajlik a világban, ahol a hatóanyagot már embereken is kipróbálják. A vakcina fejlesztésének gyorsasága miatt azonban sokan attól tartanak, hogy az oltásnak komoly mellékhatásai is lehetnek. A kutatók szerint nincs ok a pánikra, mert gyógyszergyártóknak a verseny ellenére is nagyon szigorú engedélyezési procedúrán kell átesniük..

A koronavírus áldozata lett egy 28 éves brazil orvos. Az esettel kapcsolatban a szakember elmondta, hogy tudomása szerint nem védőoltást kapott, hanem placebot az a brazil orvos, aki az elmúlt napokban meghalt. 

Személy szerint én jobban félek a koronavírustól, mint a vakcinától. Ennek az a lényege, hogy felgyorsították az adminisztrációját az engedélyezéseknek, a klinikai vizsgálatokon nem tudnak és nem is akarnak változtatni.

Mi számoltunk azzal, hogy nem csitul a vírus. Ahogy korábban is jeleztem, ez egy olyan vírus, amivel az emberiség még nem találkozott, mi mindannyian fogékonyak vagyunk erre a vírusra. Addig még nem lesz védettség a vírus ellen, a járvány nem áll le.

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyagok: 

Müller Cecília: A második hullámban is eredményes védekezést folytatunk

 

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!