2021. január 16.,
szombat, Gusztáv napja

Kacskovics Imre: Az idősek is kellő védelemhez jutnak a Pfizer/Biontech vakcinától

Hír TV

2020. december 16., szerda 19:02

December 21-én dönthet az Európai Gyógyszerhatóság a Pfizer vakcinájáról. Az oltóanyagból már az év végén érkezhet egy kisebb mennyiség Magyarországra. A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Kacskovics Imre immunológus, az ELTE Természettudományi Karának dékánja beszélt a témával kapcsolatban.

Kacskovics Imre kijelentette, hogy kicsi a kockázata annak, hogy a vakcina nem fog átmenni, hiszen az USA-ban már engedélyezte az FDA, ami hasonlóan szigorú, mint az MA. Angliában és több más országban is engedélyezték már az oltóanyagot. Az immunológus tehát nem tartja valószínűnek, hogy elkaszálnák a vakcinát.

Kacskovics Imre elmondta, hogy az ilyen jellegű oltások, egyébként szinte mind, általános tüneteket okozhatnak néhány napig, illetve előfordulhat pici duzzanat, de ez eltörpül a valós betegség esetlegesen akár halálos kimenetele mellett. A terhes anyákról egyelőre nem készültek tesztek, így az ő esetükben nem ajánlják az oltást, valamint néhány nagyon súlyos állapotban lévő beteg esetén. Az immunológus kijelentette:

Az idősek is kellő védelemhez jutnak a Pfizer/Biontech vakcinától

A teljes adás:

Hír TV