2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Magyarország élőben

Kacskovics Imre: Az idősek is kellő védelemhez jutnak a Pfizer/Biontech vakcinától

December 21-én dönthet az Európai Gyógyszerhatóság a Pfizer vakcinájáról. Az oltóanyagból már az év végén érkezhet egy kisebb mennyiség Magyarországra. A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Kacskovics Imre immunológus, az ELTE Természettudományi Karának dékánja beszélt a témával kapcsolatban.

Kacskovics Imre kijelentette, hogy kicsi a kockázata annak, hogy a vakcina nem fog átmenni, hiszen az USA-ban már engedélyezte az FDA, ami hasonlóan szigorú, mint az MA. Angliában és több más országban is engedélyezték már az oltóanyagot. Az immunológus tehát nem tartja valószínűnek, hogy elkaszálnák a vakcinát.

Kacskovics Imre elmondta, hogy az ilyen jellegű oltások, egyébként szinte mind, általános tüneteket okozhatnak néhány napig, illetve előfordulhat pici duzzanat, de ez eltörpül a valós betegség esetlegesen akár halálos kimenetele mellett. A terhes anyákról egyelőre nem készültek tesztek, így az ő esetükben nem ajánlják az oltást, valamint néhány nagyon súlyos állapotban lévő beteg esetén. Az immunológus kijelentette:

Az idősek is kellő védelemhez jutnak a Pfizer/Biontech vakcinától

A teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!