2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Kacskovics Imre: A koronavírus hatástalanításán dolgoznak

Kacskovics Imre immunológus, az ELTE Természettudományi Karának dékánja volt Magyarország élőben című műsorunk vendége. A koronavírus hatástalanításának jelenlegi fejleményeiről adott tájékoztatást.

Mérlegelni kell azt, hogy mi jár nagyobb kockázattal, egy talán működőképes védőoltás beadása vagy annak be nem adása - fogalmazott Kacskovics Imre.

Egyelőre nincs kellő mértékben tesztelt, kipróbált vakcina, ugyanakkor keresik a megfelelő megoldást a koronavírus okozta világjárvány megfékezésére.

A legelső tesztelést ilyen vakcinák létrehozásakor egészséges, kis létszámú csoporton végzik. Azt követően fokozatosan fejlesztik a leendő védőoltást, hogy valóban használjon.

Fontos ugyanakkor, hogy az orvostudomány keveset tud az immunrendszer azon mechanizmusairól, melyekkel leküzdi a vírusokat. Részben emiatt is, versenyt futnak a gyógyszergyárak nem csak az idővel, de egymással is.

A nemzetközi politikai közösség feladata, hogy ne a verseny, hanem az emberek védelme legyen mindenki számára az elsődleges. Ennek elősegítésére már folynak különféle tárgyalások, melyek részét képezik esetleges kompenzációk, kártérítések, az információk és a tudás megosztása egymás között.

Járványok korábban is voltak, ugyanakkor a gyógyszeripar korábban nem volt ennyire fejlett - mondta az ELTE Természettudományi Karának dékánja.

Ami a magyar kutatásokat illeti, első sorban nem védőoltások, hanem gyógyszerek fejlesztésével foglalkoznak. Fontos továbbá, hogy a jelenleg kialakult helyzetet szinten tartsuk.

"Aki időt nyer, életet nyer!"

– mondta Kacskovics Imre immunológus, az ELTE Természettudományi Karának dékánja.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!