2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Magyarország élőben

Kacskovics Imre: A korlátozó intézkedések működnek, csökkentik a fertőzötteknek a számát

A maszkhasználat már nem elég, és ahhoz, hogy a kórházaink ne omoljanak össze, sokkal szigorúbb szabályokra van szükség a miniszterelnök szerint. 30 napra vonatkozó új járványügyi szabályokat vezethet be a kormány. Legalább egy hónapig kijárási tilalom lesz Magyarországon, este 20 óra és hajnali 5 óra között, minden üzlet és étterem bezár. Orbán Viktor nehéz időszakot ígért Facebookon közzétett beszédében. Ennek az oktatásra, gazdaságra gyakorolt hatásairól szólt Magyarország élőben extra című műsorunk.

„Nem leptek meg a szigorítások, mi ezt vártuk. Sőt, sürgettük, de nem láthatjuk minden aspektusát ennek a helyzetnek. Egyfelől látjuk ennek a járványügyi kimenetelét, az oktatást, de nem látjuk a gazdaságot és a társadalom egyéb összetevőit. (…) Nagyon fontosnak tartom, hogy minimalizáljuk azokat az eseményeket, ahol a fertőzés átadható és át is adódik. Az egyetemi oktatásban azt gondolom, hogy felkészültünk erre, ha úgy tetszik, már gyakoroltunk tavasszal”

- mondta Kacskovics Imre, immunológus, az ELTE Természettudományi Karának dékánja.

 Budai Marcell: Alapvetően a távoktatásra való átállással teljes mértékben egyetértünk

„Mi a kifogásuk?” - kérdezte a műsorvezető.

„Alapvetően a távoktatásra való átállással teljes mértékben egyetértünk. Múlt héten végeztünk egy hallgatói felmérést, ezt közel 20 ezer hallgató töltötte ki 3 nap alatt. A távoktatásra való átállás nagyon nagy mértékben támogatott volt. (…)”

- válaszolta Budai Marcell. Hozzátette, a tavaszi félévben is volt lehetősége a hallgatóknak, hogy méltányossági kérelmet nyújthassanak be és a rektorok engedélyezhették számukra, hogy a kollégiumban maradhassanak. A HÖOK szóvivője szerint a kollégiumok tekintetében figyelembe kéne venni, a munkavállaló hallgatókat, illetve azokat, akik időskorú szeretteikhez lennének kénytelenek hazamenni.

 

Czuczor Gergely: Munkacsoportok jöttek létre az iskolákban az átállás megszervezésére   

„Az első hullámnak a tapasztalatai alapján az igazgatók előkészítették az átállásnak a lehetőségét, ami nem más, mint a digitális munkarendre való átállás. Ez ugye főleg a középiskolákra és nyilván a felsőoktatási intézményekre vonatkozó tervezet volt. Az a tapasztalat, amit az első hullám kapcsán szereztek az iskolák azokat most fogjuk tudni újra használni és az abból levont következtetések alapján már remélhetőleg jobban fogjuk csinálni mindannyian, akik ebben részesek leszünk”

- fogalmazott a Szent Benedek Középiskola tanára, Czuczor Gergely.

 

Flesch Tamás: Nem lehet megakadályozni a szállodai munkavállalók elbocsátását

„(…) Ezzel a 80 százalékos javaslattal meg lehet akadályozni a szállodai munkavállalók elbocsátását?” - kérdezte Velkovics Vilmos.

„Szerintünk nem lehet és ezt most már jeleztük is a miniszterelnök úr felé, hogy tulajdonképpen a budapesti szállodák 0 foglalással rendelkeznek és a vidéki szállodákba is olyan nagyjából 15 és 25 százalék közötti foglaltság van. Tehát ez biztos nem lesz megoldás. (…)”

- mondta Flesch Tamás, Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

 

Teljes adás:

 

Fodor Attila: Meg kell védenünk a vásárlóinkat és a kollégáinkat

Nehéz napok várnak a kereskedelemre a 19 órás zárások miatt

„Úgy gondolom, hogy minden felelősségteljes állampolgár számára az a döntés, amely a magyar emberek érdekét szolgálja az helyénvaló. (…) Egyértelmű az, hogy nekünk, mint komoly, nagy kiterjedt hálózattal rendelkező üzletnek is fontos az, hogy ezeket a szabályokat betartsuk és ezzel is megvédjük mind a vásárlóinkat, mind pedig a kollégáinkat”

- mondta a Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója.

 

HírTV

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!