2020. december 6.,
vasárnap, Miklós napja

Illés Boglárka: Vidnyánszky személye garancia arra, hogy jó kezekben van az egyetem

2020. szeptember 8., kedd 20:06

Szerettük volna meghívni műsorunkba a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökét Csernai Mihályt, de adásunk előtt nemsokkal közölték, a szinis diákok élőben nem szeretnének szerepelni. Viszont aki nem tart az élő szerepléstől az Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke.

„Felteszem magamnak azt a kérdést, hogy vannak további egyetemnek, ahol szintén sor került az elmúlt időszakban fenntartó váltásra és szerkezeti átalakításra, de ott nem tapasztalunk ilyen típusú jelzéseket. Azt is hozzáteszem, hogy a szólásszabadság és a véleményhez való jog az a véleményem szerint szent és sérthetetlen és lehetőségük is van arra az egyetemistáknak, hogy a véleményüket kinyilvánítsák. Amivel azonban nem tudok egyetérteni az az, hogy az oktatás az nem kezdődött meg. Én olyan hangokat hallok, hozzám olyan jelzések érkeznek, amelyek azt támasztják alá, hogy vannak olyan fiatalok, hallgatók, akik el szerették volna kezdeni ugyanúgy a tanulást, ahogy azt korábban tervezték és most erre mégsem volt lehetőségük”

- mondta Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke. Hozzátette, nem gondolja, hogy sok fiatal úgy választana egyetemet magának, hogy megnézi, milyen fenntartás alá tartozik az adott egyetem, ahova ő menni fog. Elmondta, Vidnyánszky Attila személyét tekintve is garancia arra, hogy az egyetem jó kezekbe került.

Teljes adás:

HírTV