2021. 12. 09. Csütörtök Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

II. Efrém Ignác: Ez lesz az egyházunk európai központja

Kádár János egykori rózsadombi villája a közel-keleti keresztények használatába került. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán adta át a rezidencia kulcsát II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának. A magyar kormány a Hungary Helps Program keretében már négy éve nyújt segítséget a hitük miatt üldözött keresztény közösségeknek szerte a világon. A magyar támogatásnak köszönhetően valósultak meg a szír ortodox egyház szíriai, iraki, jordániai és libanoni humanitárius projektjei is. A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának II. Efrém Ignác és Azbej Tristan volt a vendége.

Hogyan fogadták a felajánlást, mire fogják használni ezt az épületet? – kérdezte Földi-Kovács Andrea.

Szeretném azzal kezdeni, hogy megköszönöm a magyar népnek ezt a nagyvonalú adományt, közösségeink vannak Európa szerte és ez lesz az egyházunk európai központja. Nyilvánvalóan nem fogjuk az egyházat elköltöztetni Szíriából, nem ösztönözzük az embereket arra, hogy eljöjjenek Szíriából, sőt ellenkezőleg mindent megteszünk a jó barátainkkal, mint Magyarország, hogy segítsünk abban, hogy a keresztények maradhassanak Szíriában, Irakban és az egész Közel-Keleten. Ez egy közösségi központ lesz annak érdekében, hogy itt lehessen imákat, istentiszteleteket tartani és annak érdekében, hogy lehetőségeket biztosítsunk olyan kutatóknak, akik többet szeretnének tudni a keleti kereszténységről, így tehát lesznek referencia könyveink, szakirodalom, régi kéziratok, amelyeket a központban tartunk, ez a kutatók számára elérhető lesz. Úgy gondoljuk, hogy olyan hely lesz, ahol jobban megismertethetjük magunkat az emberekkel, nem csak Magyarországon, de Európa más részein is

-   mondta II. Efrém Ignác.

A teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!