2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

II. Efrém Ignác: Ez lesz az egyházunk európai központja

Kádár János egykori rózsadombi villája a közel-keleti keresztények használatába került. Orbán Viktor miniszterelnök szerdán adta át a rezidencia kulcsát II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkának. A magyar kormány a Hungary Helps Program keretében már négy éve nyújt segítséget a hitük miatt üldözött keresztény közösségeknek szerte a világon. A magyar támogatásnak köszönhetően valósultak meg a szír ortodox egyház szíriai, iraki, jordániai és libanoni humanitárius projektjei is. A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorának II. Efrém Ignác és Azbej Tristan volt a vendége.

  • II. Efrém Ignác: Ez lesz az egyházunk európai központja

Hogyan fogadták a felajánlást, mire fogják használni ezt az épületet? – kérdezte Földi-Kovács Andrea.

Szeretném azzal kezdeni, hogy megköszönöm a magyar népnek ezt a nagyvonalú adományt, közösségeink vannak Európa szerte és ez lesz az egyházunk európai központja. Nyilvánvalóan nem fogjuk az egyházat elköltöztetni Szíriából, nem ösztönözzük az embereket arra, hogy eljöjjenek Szíriából, sőt ellenkezőleg mindent megteszünk a jó barátainkkal, mint Magyarország, hogy segítsünk abban, hogy a keresztények maradhassanak Szíriában, Irakban és az egész Közel-Keleten. Ez egy közösségi központ lesz annak érdekében, hogy itt lehessen imákat, istentiszteleteket tartani és annak érdekében, hogy lehetőségeket biztosítsunk olyan kutatóknak, akik többet szeretnének tudni a keleti kereszténységről, így tehát lesznek referencia könyveink, szakirodalom, régi kéziratok, amelyeket a központban tartunk, ez a kutatók számára elérhető lesz. Úgy gondoljuk, hogy olyan hely lesz, ahol jobban megismertethetjük magunkat az emberekkel, nem csak Magyarországon, de Európa más részein is

-   mondta II. Efrém Ignác.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!