2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Ifj. Lomnici Zoltán: A lakosság 61 százaléka kitiltaná a külföldről finanszírozott NGO-kat

Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az NGO-k. A Századvég ma tett közzé egy olyan elemzést, amelyben kiemelten foglalkoznak a börtönbizniszben, illetve a szegregációs ügyekben szerepet vállaló vagy azokat elindító NGO-kal. Velkovics Vilmos műsorvezető a Hír TV Magyarország élőben című műsorában ennek részleteiről kérdezte Ifj. Lomnici Zoltánt, a Századvég jogi szakértőjét.

  • Ifj. Lomnici Zoltán: A lakosság 61 százaléka kitiltaná a külföldről finanszírozott NGO-kat

Egy külföldről finanszírozott, nem kormányzati szervezet abban az esetben jelent egy szuverén nemzetállamra veszélyt vagy nemzetbiztonsági kockázatot, ha vertikálisan vagy horizontálisan olyan hálózatot tud kiépíteni, és olyan folyamatokat tud befolyásolni, amelyek érintik az állam vagy az államhatalmi ágak működését vagy a közigazgatás bizonyos szegmenseit. Ezek az NGO-k önkormányzati szinten is megjelentek, főként azokban a kerületekben és megyei jogú városokban, ahol az ellenzék átvette a hatalmat

– hangsúlyozta a jogi szakértő.

A műsorvezető az elhangzottakhoz hozzátette, hogy a budapesti városházán egy olyan fiatalembert neveztek ki főtanácsadóvá, aki aktív szerepet vállalt több erőszakos tüntetésben is. Ifj. Lomnici Zoltán felhívta arra a figyelmet, hogy ezeknek a magukat civilnek beállító szervezeteknek az a céljuk, hogy belpolitikai folyamatokat gerjesszenek. Egyre több ország döbben rá arra világszerte, hogy ezek a nem kormányzati szervek képesek választásokat is befolyásolni, és egyre több államban hoznak ellenük különböző intézkedéseket. Legutóbb Görögországban volt erre példa, de korábban Izrael és az Egyesült Államok is tett hasonló, a működésüket korlátozó lépéseket a köznyelvben csak Soros-hálózatnak nevezett közösség ellen – hangzott el.

A jogi szakértő felidézte Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter legutóbbi Fox News-nak adott nyilatkozatát, amelyben a politikus

Soros Györgyöt tette többek között felelőssé az ukrajnai problémák és az impeachment eljárás tekintetében is.

Lomnici Zoltán beszélt arról is, hogy korábban nagyvállalkozók, milliárdosok és spekulánsok igyekeztek befolyásolni egy-egy ország politikáját, azonban most már ez egy új szintre emelkedett. A magukat civileknek beállító, "nemes célokat" képviselő szervezetek valójában az őket megbízók politikai nézeteit képviselik. 

Lomniczi Zoltán felhívta arra is a figyelmet, hogy a Századvég új projektjében, egy úgynevezett NGO-radarral figyelemmel kíséri a Magyarországon fellelhető szervezetek munkáját. 

A műsorban kitértek arra is, hogy a magyar lakosság 61 százaléka kitiltaná a külföldről finanszírozott NGO-kat. 

Főként azok a szervezetek osztják meg a társadalmat, amelyek a bevándorlást szervezik.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!