2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Magyarország élőben

Hunvald György: Én vagyok a legerősebb ellenzéki jelölt Erzsébetvárosban!

Miután otthagyta az MSZP-t, Hunvald György független polgármesterjelöltként indul Erzsébetvárosban.

  • Hunvald György: Én vagyok a legerősebb ellenzéki jelölt Erzsébetvárosban!

„Kevés olyan politikus volt, aki olyan meghurcoltatáson ment keresztül, mint jómagam. Az elmúlt 10 év és a mai napok hírei sokszor szólnak régi felvételekről.” – hangsúlyozta a műsorban Hunvald György.

Arra a kérdésre, hogy jogerősen elítélték, börtönben ült, hivatali visszaélés és okirathamisítás miatt Hunvald György a következőket mondta:

„Egyetlenegy dolog miatt ítéltek el, hivatali visszaélés és magánokirat hamisítás miatt, ami hozzátartozott ahhoz, hogy valaki egy szobával nagyobb lakást kapott, mint amennyi a rendeletünk alapján járt volna. Az ingatlan panamával kapcsolatban valamennyi bíróság felmentett, kúriai jogerős döntés van erről.”

Hunvald György egy év hat hónap jogerős ítélet után ült is börtönben, ennek ellenére úgy gondolja, indulnia kell a választásokon, mert nem egyéni kezdeményezés részéről a polgármester jelöltség.

„Január közepétől május elejéig közel ötezer kerületi választópolgár írta alá az az ajánlást, hogy én induljak független jelöltként ezen az önkormányzati választáson. Tehát nem egyéni ambíció, ők kértek, mai nap is jöttek, hogy indulok-e, mert hallanak mindenféle híreket. Ez alapozza meg szerintem.”

Hunvald György elmondta: egészen decemberig az MSZP jelöltje volt, aztán jöttek a tárgyalások, amit kerületi vezetőként vezetett. Ezek során 4-5 hónap alatt kiderült, hogy ez az ambíciója, miszerint polgármesternek akar indulni - párton belül- nem lehetséges.

„Én ezt tudomásul is vettem és az EP választás után előállt egy olyan helyzet, hogy a saját pártom gyakorlatilag az EP választás során annyira legyengült, hogy már nem bírt sem érdekeket védeni, sem pozíciókat. Én a saját pártomról soha nem fogok rosszat mondani, mert hiszen 26 évet eltöltöttem ott és nekem nagyon sok élményem volt, pozitív negatív, mindenféle.”

Jelenleg a DK-s Niedermüller Pétert támogatja Erzsébetvárosban az MSZP. Hunvald György szerint Niedermüller Péter teljesen esélytelen a választásokon.

„Tavaly még a II. kerületben indult országgyűlési képviselőjelöltként, nem gondolom, hogy esélyes. Elég az utca népével beszélni Erzsébetvárosban és ugyanezt meg fogja erősíteni.„

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

Hír TV 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!