2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Magyarország élőben

Horváth József: Az NGO-k tudatosan játsszák ki a tengerjogi törvényt

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Horváth József, biztonságpolitikai szakértő volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége. A műsorban szó volt a Földközi-tenger térségében lévő aggasztó migrációs helyzetről, valamint az NGO-hajók teremtette feszültségről és annak hátteréről.

  • Horváth József: Az NGO-k tudatosan játsszák ki a tengerjogi törvényt

Legalább 4-5 NGO szervezet migránsokat szállító hajója mozog jelen pillanatban a Földközi-tengeren. A Sea Eye ami egy német segélyszervezet hajója, az Ocean Viking ami Franciaországból indult el néhány héttel ezelőtt és csatlakozott a líbiai partoknál a szállításba és a Proactiva spanyol segélyszervezet hajója, az Open Arms is aktivizálta magát. Mitől élénkült meg ennyire az utóbbi időben az NGO-hajók tevékenysége? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Csodák ritkán vannak, az ami most történik az egy jól időzített és összehangolt művelet amelynek célja az, ha az időrendet figyelembe vesszük az olasz kormány miután elfogadta az újabb szigorító csomagot azok után úgy gondolták, hogy tesztelik mennyire komoly. Ezek az NGO-k nem egyik pillanatról a másikra indulnak el, hanem halljuk annak is a hírét, hogy komoly anyagi bázist raktak mögéjük, hiszen itt 5-10.000 eurokról beszélünk a hajók napi fenntartását illetően, másrészt a büntetések kifizetésére is felkészültek, amit az olasz kormány jelentősen megemelt. Én azt hiszem, hogy Salvini belügyminiszter, miniszterelnök helyettes és az általa megszabott irányvonalnak a kiiktatására történő kísérlet szemtanúi vagyunk.

- mondta Horváth József, biztonságpolitikus. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!