2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Magyarország élőben

Horváth László: Kevesebb mint rendőr, de jóval több, mint portás

A kormány álláspontja szerint tanárt bántalmazni, megfélemlíteni, megalázni tilos. Ezért vezetik be az iskolaőri rendszert, akik a tantestület és az iskolák állandó részévé vállnak és amennyiben szükséges az erőszakosan viselkedő diákokkal szemben akár erőszakkal is felléphetnek. A részletekről Horváth László beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Horváth László: Kevesebb mint rendőr, de jóval több, mint portás

Horváth László arra a kérdésre, hogy hogyan fog segítséget kérni a tanár elmondta, hogy ezeknek az eseteknek általában van előzménye, ezt bizonyítják a már megtörtént esetek is. A tanárikar tökéletesen tisztában van azzal, hogy ki a kútmérgezők, kik azok, akik erőszakkal akarnak menők vagy népszerűek lenni. Az iskolaőr elsődleges funkciója a visszatartás lesz, jel, hogy számolni kell a következményekkel.

Az ellenzék részéről elhangzott vádakat, hogy fegyveresekkel szállnák meg az iskolákat a képviselő cáfolta. Nem lesz fegyverük, gumibot, paprikaspray és bilincs lesz náluk.

Kevesebb mint rendőr, de jóval több, mint portás, megvannak hozzá az ismeretei, képességei ahhoz, hogy szükségarányosan tudjon fellépni, de a legfontosabb üzenete ennek az intézménynek az a visszatartás, elrettentés és ha kell akkor a közvetlen és határozott közbelépés.

- mondta Horváth László, a Fidesz parlamenti képviselője.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!