2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Magyarország élőben

Horváth József: Magyarország a radikális iszlamisták szemében egy kiemelt célpont

Robbantani akart egy iszlamista férfi Budapesten. Bomba is volt nála. Mi volt a célja a gyanúsítottnak? A részletekről Horváth József biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük Magyarország élőben extra című műsorunkban.

„Hallhattuk, Hajdu János arról beszélt, hogy csőbombát akart robbantani és a tömegbe is akart hajtani ez fiatalember. Az ön fejében milyen kép fogalmazódik? Egy magányos elkövető vagy valamiféle szervezet állhat a háta mögött?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos.

„A szó klasszikus értelmében semmiképpen sem beszélhetünk magányos elkövetőről, hiszen ahogy itt Hajdu János is elmondta, az Iszlám Állam az interneten keresztül instruálta, kvázi ötleteket adott neki és az, hogy most milyen helyszínen hajtja végre, nyilvánvaló, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság helyszíne az Iszlám Állam számára hangsúlyos lett volna abból a szempontból, hogy itt nagy tömeg van, hatalmas médiafigyelem és nem utolsó sorban, Magyarország, amely eddig sikeresen állt ellen az illegális bevándorlásnak és ezáltal a radikális iszlám terjedésének, ezt régóta mondjuk többen, hogy Magyarország a radikális iszlamisták szemében egy kiemelt célpont”

-        válaszolta Horváth József.

Kapcsolódó anyagunk: 

Robbantani akart Magyarországon egy iszlamista férfi

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Ketten sérültek súlyosan

A hétvégén egy motoros és egy személygépkocsi vezetője szenvedett balesetet. Az autós nem használta a biztonsági övét.

Nyitott tárolóból lopott

A pásztói rendőrök beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit.

Egy hét alatt kétszer

A szekszárdi rendőrök a hét folyamán két alkalommal intézkedtek azzal a paksi férfival szemben, aki eltiltás hatálya alatt, ittasan motorozott Szekszárdon.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!