2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Magyarország élőben

Horváth József: Ebben a szörnyű történetben nagyon sok minden benne van

Már nem csak a nagyvárosok jelentenek veszélyt az ott lakók számára – hívta fel rá a figyelmet Horváth József biztonságpolitikai szakértő a HírTV Magyarország élőben extra című műsorában arra reagálva, hogy a múlt héten egy állítólag Szomáliából származó bevándorló több embert megölt és megsebesített egy bajor kisvárosban, Würzburgban.

  • Horváth József: Ebben a szörnyű történetben nagyon sok minden benne van

Sajtóhírek szerint az elkövető azt mondja, tudatosan támadott iszlamista meggyőződésből. Horváth József úgy gondolja, árulkodó, hogy a megtámadottak egy gyermek kivételével mind nők voltak.

Tudatosan választotta ki a célpontjait és tudatosan is hajtotta végre az akcióját – tette hozzá.

Kiemelte, fél órával a támadás után mindenféle nyomozás nélkülözése nélkül a hatóságok máris arról beszéltek, hogy egy a merénylő pszichiátriai kezelés alatt állta, vagyis közölték, hogy nem terrortámadás volt.

Horváth József szerint a hasonló esetek alapján egyértelmű, hogy az ilyen emberek nagy részét, ha mentálisan presszionálják, akkor csak idő kérdése, hogy mikor lendülnek támadásba.

 

Teljes beszélgetés: 

KAPCSOLÓDÓ: 

Iszlamista propagandaanyagok voltak a würzburgi késelőnél

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!