2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

Horváth Ildikó: Köszönet mindenkinek, aki együttműködött

Hír TV

2020. május 20., szerda 20:01

Sikeres járvány elleni védekezés, alacsony elhalálozási mutatók. A Magyarország élőben stúdiójában Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár volt Velkovics Vilmos vendége.

„Nagyjából egyetértés van most már a járványügyi szakemberek, a politikusok körében, hogy az első hullámnak a végén vagyunk. (…) A 470 halálos áldozat, 1400 gyógyult és 1700 aktív fertőzött tükrében ön hogyan értékelné a mögöttünk álló a mögöttünk álló két hónapot?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Hálás köszönettel. Hálás köszönet mindenki iránt. Minden ember iránt, aki együttműködött abban, hogy betartsa a korlátozó intézkedéseket, megvalósította azt, hogy elakasszuk a vírus terjedését. És hadd emeljem ki külön hálás köszönettel minden egyes egészségügyi dolgozónak, ideértve a takarítót, a raktárost, mindenkit, aki azért tett, hogy ne betegedjenek meg az emberek és aki megbetegszik maximálisan megfelelő ellátást kapjon. (…)”

-        felelte Horváth Ildikó.

„A halálozási mutatók nagyon úgy tűnt, hogy márciusban alacsonyabbak voltak, mint az ezt megelőző években. Az áprilisi számokról lehet már tudni valamit?"

 

- kérdezte a műsorvezető.

„Igen. Nagyon óvatosan kezeljük a számokat és ugye elég nagy ráhagyással, tehát visszamegyünk egy hónapot azzal, hogy azt tudjuk mondani, hogy már nagyjából biztos, hogy ennél több halottat nem jelentenek le az anyakönyvvezetőknél. Ha így nézem az áprilist és azt mondom, hogy mértéktartóan április 19-ig gondolkodunk, áprilisban ez a nagyon alacsony márciusban mért szám tovább csökkent és elérte a 300-as szintet.”

-        válaszolta Horváth Ildikó.

Hír TV