2022. 05. 18. Szerda Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Magyarország élőben

Horváth Ildikó: Köszönet mindenkinek, aki együttműködött

Sikeres járvány elleni védekezés, alacsony elhalálozási mutatók. A Magyarország élőben stúdiójában Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár volt Velkovics Vilmos vendége.

„Nagyjából egyetértés van most már a járványügyi szakemberek, a politikusok körében, hogy az első hullámnak a végén vagyunk. (…) A 470 halálos áldozat, 1400 gyógyult és 1700 aktív fertőzött tükrében ön hogyan értékelné a mögöttünk álló a mögöttünk álló két hónapot?”

-        kérdezte Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Hálás köszönettel. Hálás köszönet mindenki iránt. Minden ember iránt, aki együttműködött abban, hogy betartsa a korlátozó intézkedéseket, megvalósította azt, hogy elakasszuk a vírus terjedését. És hadd emeljem ki külön hálás köszönettel minden egyes egészségügyi dolgozónak, ideértve a takarítót, a raktárost, mindenkit, aki azért tett, hogy ne betegedjenek meg az emberek és aki megbetegszik maximálisan megfelelő ellátást kapjon. (…)”

-        felelte Horváth Ildikó.

„A halálozási mutatók nagyon úgy tűnt, hogy márciusban alacsonyabbak voltak, mint az ezt megelőző években. Az áprilisi számokról lehet már tudni valamit?"

 

- kérdezte a műsorvezető.

„Igen. Nagyon óvatosan kezeljük a számokat és ugye elég nagy ráhagyással, tehát visszamegyünk egy hónapot azzal, hogy azt tudjuk mondani, hogy már nagyjából biztos, hogy ennél több halottat nem jelentenek le az anyakönyvvezetőknél. Ha így nézem az áprilist és azt mondom, hogy mértéktartóan április 19-ig gondolkodunk, áprilisban ez a nagyon alacsony márciusban mért szám tovább csökkent és elérte a 300-as szintet.”

-        válaszolta Horváth Ildikó.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!