2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Horváth Ildikó: Folyamatosan dolgozunk a kapacitásnövelésen

Magyarországon még nem mutattak ki annyi fertőzöttet, mint a ma reggelre közzétett adatokban. Jelentősen nőnek a számok, ezzel együtt nő az egészségügy leterheltsége is.

  • Horváth Ildikó: Folyamatosan dolgozunk a kapacitásnövelésen

„Körül-belül 2-3 hetes időtartamra becsüljük a kapacitásokat. Azt látjuk, hogy erre az időszakra jó biztonsággal mondható, hogy bírni fogja az egészségügyi ellátórendszer. Dolgozunk azért és egy folyamatos átszervezés, folyamatos bővítése folyik a kapacitásoknak, amelyeket különböző lépcsőben mindenki részletesen ismer már”

- mondta az egészségügyért felelős államtitkár, Horváth Ildikó.

Az államtitkár elmondta bölcsen gazdálkodnak a kórházak a humán erő kapacitással. Orvosoknál, egészségügyi szakdolgozók esetében is van külön statisztikájuk, arra vonatkozóan közülük hány ember kapta el a fertőzést. Jelenleg százezer fölötti létszámból 1700 körüli szám volt a legutolsó adat.

Horváth Ildikó elmondta az oltásokkal az emberek kapnak egy nagyobb védettséget és ha a népesség 50%-a megkapja a koronavírus ellen érkező oltást, azt hatalmas lépés lesz a védekezésben.

A jelenleg használatos gyorstesztekről az államtitkár elmondta, kiszűrik a vírust mérik és annak fehérje komponensét.

„Ha ez pozitív, akkor az koronavírus fertőzést jelent, de arra egyáltalán nem használhatók, hogyha valakinek a tesztje ezzel a tesztel negatív, azt hihesse magáról, hogy ő nem fertőzött, mivel a teszt a kis koncentrációban jelenlévő vírust nem észleli, nem találja meg, nem is tudja kimutatni. Sok esetben fertőzött az adott ember, de mégis negatív az eredmény.”

Elmondta, több mint 1000 katona jelent meg most 93 kórházban ma reggeltől, annak érdekében, hogy segítsen nagyon sok olyan megszaporodott feladatot, mint a mintavételezés, adminisztráció, készletek ki és be szállítása. Horváth Ildikó szerint számos olyan feladat van, amiben a katonák hozzá tudnak járulni a kórházak olajozottabb működéséhez.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!