2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Magyarország élőben

Hollik István: Nem sírni és Facebook-huszárkodni kell, hanem a várost vezetni

Nem nemzetközi nyomásra kívánja visszaadni a kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt különleges felhatalmazást a parlamentnek, hanem járványügyi helyzet indokolja ezt, vagyis, ha a veszélyhelyzet megszűnik, akkor a kormány rendkívül felhatalmazása megszűnik, de ezt az Országgyűlés bármikor vissza is vonhatja – mutatott rá Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a HírTV Magyarország élőben című műsorának pénteki adásában. A volt kormányszóvivő beszélt az újabb Soros-tervről, valamint üzent Karácsony Gergely főpolgármesternek is.

  • Hollik István: Nem sírni és Facebook-huszárkodni kell, hanem a várost vezetni

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Belgrádban beszélt arról, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást. Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy 15 nap múlva várható-e a veszélyhelyzet megszűnése, Hollik István elmondta, a veszélyhelyzetet akkor lehet megszűntetni, ha a járványhelyzet ezt indokolja.

A kormány eddig is felelősen járt el a járvánnyal kapcsolatban ezért mondhatjuk azt, hogy még nem vagyunk kírízis végén, de a nehezén már túl vagyunk, Magyarország példás összefogással jól, hatékonyan és sikeresen védekezett, de ehhez kellett a kormány felhatalmazása

– emelte ki Hollik István.

A politikus közlése szerint a kormány mindig felelősen dönt a járványügyi lépésekről szakértőkkel, virológusokkal egyeztetve és ők most azt mondják, hogy az élet csendben visszatérhet a rendes kerékvágásba, de nagyon kell vigyázni, hogy el lehessen kerülni egy esetleges második hullámot.

A nemzetközi kritikákkal és a csütörtöki hazánkról szóló európai parlamenti vitával kapcsolatban a volt kormányszóvivő elmondta, a koordinált támadássorozat valódi oka valójában nem a veszélyhelyzeti állapot és az itthoni szabályozás, hanem az, hogy van egy újabb Soros-terv, ami arról szól, hogy a milliárdos tőzsdespekuláns miként adósrabszolgává tenné az Európai Uniót.

Soros György úgy véli, Európa egyetlen járható útja, hogy csak akkor tud kilábalni a járvány utáni válsághelyzetből, ha most egy olyan kötvényt bocsát ki, adósítja el magát, aminek a kamatait örökre kell fizetni. Tehát, nem csak mi adósítanánk el önmagunkat, hanem Soros György tervei szerint az unokáinknak és dédunokáinknak is fizetnie kellene ezt. Mi erre a javaslatra, erre a másik Soros-tervre azt mondtuk, hogy nem kérünk belőle és azt javasoltuk az Európai Uniónak, hogy ezt a tervet ne fogadja el. ez az alapvető indoka ennek a támadássorozatnak

– jelentette ki Hollik István.

Földi-Kovács Andrea kitért arra is, hogy a főpolgármester kemény hangú kritikát fogalmazott meg a közösségi oldalán a kormánnyal szemben. A bírálatra reagálva a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója úgy vélte, eljött az idő, hogy Karácsony Gergely kiszakadjon a Facebook-huszárkodásból és inkább vezetnie kellene a várost. 

Mint azt hangsúlyozta,

Karácsonynak végre élnie kellene a főpolgármesteri felelősségével, például nem mindenki mást kellene hibáztatnia a Pesti úti idősek otthonában történtekért, hanem cselekednie is kellene. Karácsony sok alkalommal magyarázkodott és támadta meg a kormányt és ment be sírni az ATV műsorába, de az ATV stúdiójától közel 10 percre van a Pesti úti idősek otthona, oda egyszer sem ment el. 

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!