2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Magyarország élőben

Hollik István: A szuveneritás magyar nemzeti érdek

A járványügyi készültség lényege, hogy az operatív törzs működik, a tisztifőrovosnak megerősítették a hatáskörét, és folyamatosan monitorozzák a szakemberek mind a külföldi eseményeket, mind pedig a magyar megbetegedéseket. Mindezt annak érdekében teszik, hogyha jön a második a hullám, akkor minél hamarabb meg tudják hozni a legszükségesebb intézkedéseket - mondta el Holllik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Hollik István a magyar függetlenség napja kapcsán hangsúlyozta, hogy a magyar szuveneritás nemzeti érdek.

  • Hollik István: A szuveneritás magyar nemzeti érdek

Az első csatát megnyertük - mondta a ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. Ugyanakkor Pekingben ismét felütötte a fertőzés a fejét. A szakértők szerint a második hullám megfékezéséhez elengedhetetlen, hogy mihamarabb észleljék az első újabb eseteket. Ennek érdekében milyen protokollt alakított ki a kormány – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának.

Ezt a célt szolgálja a járványügyi készültségnek a fenntartása, az erről szóló törvényt azonban ellenzék sajnálatosan nem szavazta meg – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója, és emlékeztetett arra, hogy a kormány kivezette a rendkívüli jogrendet, ezzel a veszélyhelyzet megszűnt.

A kommunikációs igazgató arról is beszélt, hogy a járványügyi készültség lényege, hogy az operatív törzs működik, a tisztifőrovosnak megerősítették a hatáskörét, és folyamatosan monitorozzák a szakemberek mind a külföldi eseményeket, mind pedig a magyar megbetegedéseket. Mindezt annak érdekében teszik, hogyha jön a második a hullám, akkor minél hamarabb meg tudják hozni a legszükségesebb intézkedéseket – hangzott el.

Az ellenzék azt kifogásolja, hogy a kormány nem él, hanem visszaél a rendkívüli helyzetekkel, és egy egészségügyi válsághelyzet idején rendeleti úton kormányozhatnak.

Ez a megjegyzés már a veszélyhelyzet kihirdetésekor is hazugság és felelőtlenség volt

– jegyezte meg Hollik István, de most már eltelt három hónap, és ki lehet jelenteni, hogy a kormány ezzel a jogkörével nem élt vissza, sőt siker volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Úgy látszik, tehát, hogy az ellenzéknél beakadt ez a lemez. A kommunikációs igazgató ezt követően kiemelte, hogy a kormánytagok és a Fidesz-KDNP képviselői örültek a legjobban annak, hogy meg tudták szüntetni a veszélyhelyzetet.

Orbán Viktor péntek reggeli, Kossuth rádióban elhangzott interjúja kapcsán Hollik István kitért arra, hogy ma van a magyar függetlenség napja, 29 évvel ezelőtt e napon vonult ki az utolsó szovjet katona az országból.

Mi pontosan tudjuk, hogy Magyarország szuveneritása mekkora érték, nem csupán önérték, mi nem csupán öncélból ragaszkodunk ehhez, hanem egyszerűen az a történelmi tapasztalatunk, hogy akkor egyre nagyobb teret kap a magyar munkaszeretet, a kreativitás, tehetség, találékonyság, és akkor Magyarország egyre jobban teljesít. Az elmúlt tíz évben ezt láthattuk, az elmúlt tíz év erre bizonyíték, hogy nő a magyar szuveneritás, egyre inkább inkább a magunk urai vagyunk. A függetlenség az egy magyar nemzeti érdek

– emelte ki Hollik István.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!