2019. július 18.,
csütörtök, Frigyes napja

Hidvéghi Balázs: Önmagától vált élessé a migráció kérdése

Hír TV

2019. április 8., hétfő 20:23

Még nem dőlt el, hogy pontosan milyen kampányt folytat majd a Fidesz a május 26-i EP-választásig. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a döntéseket nagyban befolyásolja, hogy milyen politikai viták lesznek a következő hetekben. A kormánypárti politikusa azt azonban nem zárta ki, hogy lesz olyan óriásplakát, amelyen brüsszeli bürokrata is szerepel.

Hidvéghi Balázs nagyon fontosnak nevezte, hogy minél több emberhez eljussanak közvetlenül és minél több aláírást gyűjtsenek össze. De nem csak ez a cél, hanem az is, hogy beszéljenek az emberekkel a választás tétjéről, arról, hogy mit ajánl a Fidesz, és hogy miről szól Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken meghirdetett hétpontos programja - tette hozzá. 

Sorsdöntő lesz a májusi EP-választás, ezért igyekeznek minél több emberrel beszélni erről – emelte ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az aláírásgyűjtés mellett országjárásra is készülnek és fórumokat is tartanak majd május 26-ig.

Velkovics Vilmos kérdésére kiemelte: a migráció kérdése önmagától vált élessé Európában 2015-öt követően és azóta sem csökkent a helyzet komolysága – utalt az Észak-Görögországban történtekre, ahová a napokban migráns csoportok érkeztek és többször összecsaptak a rendőrökkel. Megemlítette Dimitrisz Avramopulosz napokban tett nyilatkozatát, amelyben az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja a kötelező elosztásról beszélt, továbbá arról, hogy a folytatásban is támogatják a migránskártyák osztogatását.

A migráció kérdése az a vita, mint cseppben a tenger, amely megmutatja a különböző álláspontokat és a különböző téteket

- fogalmazott.

A miniszterelnök hétpontos programjáról szólva kifejtette: az akcióterv a bevándorlás megállításáról és az elmúlt években megmutatkozott konkrétumokról szól. A Fidesz ezen pontok támogatásához gyűjti az aláírásokat. Úgy gondolják, hogy az a felelős magatartás, hogy mostani EP-választásra egy ilyen gondolati keretben fordulnak rá, és a magyar emberek támogatását is kérik a programhoz.

Véleményük szerint ez szolgálja a magyar és az európai érdekeket is – szögezte le.

Hír TV