2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Globál 06:45

Magyarország élőben

Hidvéghi Balázs: Önmagától vált élessé a migráció kérdése

Még nem dőlt el, hogy pontosan milyen kampányt folytat majd a Fidesz a május 26-i EP-választásig. Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a döntéseket nagyban befolyásolja, hogy milyen politikai viták lesznek a következő hetekben. A kormánypárti politikusa azt azonban nem zárta ki, hogy lesz olyan óriásplakát, amelyen brüsszeli bürokrata is szerepel.

  • Hidvéghi Balázs: Önmagától vált élessé a migráció kérdése

Hidvéghi Balázs nagyon fontosnak nevezte, hogy minél több emberhez eljussanak közvetlenül és minél több aláírást gyűjtsenek össze. De nem csak ez a cél, hanem az is, hogy beszéljenek az emberekkel a választás tétjéről, arról, hogy mit ajánl a Fidesz, és hogy miről szól Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken meghirdetett hétpontos programja - tette hozzá. 

Sorsdöntő lesz a májusi EP-választás, ezért igyekeznek minél több emberrel beszélni erről – emelte ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Az aláírásgyűjtés mellett országjárásra is készülnek és fórumokat is tartanak majd május 26-ig.

Velkovics Vilmos kérdésére kiemelte: a migráció kérdése önmagától vált élessé Európában 2015-öt követően és azóta sem csökkent a helyzet komolysága – utalt az Észak-Görögországban történtekre, ahová a napokban migráns csoportok érkeztek és többször összecsaptak a rendőrökkel. Megemlítette Dimitrisz Avramopulosz napokban tett nyilatkozatát, amelyben az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja a kötelező elosztásról beszélt, továbbá arról, hogy a folytatásban is támogatják a migránskártyák osztogatását.

A migráció kérdése az a vita, mint cseppben a tenger, amely megmutatja a különböző álláspontokat és a különböző téteket

- fogalmazott.

A miniszterelnök hétpontos programjáról szólva kifejtette: az akcióterv a bevándorlás megállításáról és az elmúlt években megmutatkozott konkrétumokról szól. A Fidesz ezen pontok támogatásához gyűjti az aláírásokat. Úgy gondolják, hogy az a felelős magatartás, hogy mostani EP-választásra egy ilyen gondolati keretben fordulnak rá, és a magyar emberek támogatását is kérik a programhoz.

Véleményük szerint ez szolgálja a magyar és az európai érdekeket is – szögezte le.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!