2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Magyarország élőben

Hidvéghi Balázs: Dobrev és Donáth is a hazánkkal szembeni külső beavatkozást szeretné elérni

A LIBE-bizottság liberális része hozta a szokott formáját, ami nem meglepő, ellenben az nagyon szomorú, hogy amikor emberéleteket kellene menteni, akkor nekik nincs fontosabb dolguk, hogy hazugságokat ismételve támadjanak - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Magyarország élőben című műsorunkban arra reagálva, hogy ismét Magyarországot és a magyar kormányt állították pellengérre Brüsszelben a balliberális erők, amikor az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) a koronavírus-járvány visszaszorítására hozott magyar jogszabály ellen emelték fel szavukat.

  • Hidvéghi Balázs: Dobrev és Donáth is a hazánkkal szembeni külső beavatkozást szeretné elérni

Az Európai Bizottság igazságügyi biztosa egyebek mellett azt kifogásolta, hogy az Orbán-kormány nem szabott határidőt az intézkedések hatályának. Bár valamennyi uniós tagország hasonló forgatókönyv szerint jár el a járvány elleni küzdelemben, Didier Reynders-t továbbra is csak a magyar döntések zavarják.

Hidvéghi Balázs közlése szerint a kritizáló balliberális erők nem olvasták és nem is ismerik a kifogásolt jogszabályt, hanem hazugságokon alapuló cikkekből „tájékozódnak”.

Ez egy politikai hadjárat, őket valójában nem érdekli, hogy mi a helyzet (…)

– tette hozzá.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy az Európai Bizottság alelnöke, Vera Jourová elmondta, a rendkívüli intézkedéseknek milyen elveknek kell megfelelnie, és szerinte ebbe „abszolút illeszthető a magyar koronavírus-törvény”, Hidvéghi Balázs rámutatott, ez a világos és józan kijelentés arról szólt, hogy nem ütközik uniós jogba semmi, ami Magyarországon történik.

Az EP-képviselő megemlítette, a hazánkat régóta támadó liberális Sophie in 't Veld a videókonferenciát dühösen arról beszélt, hogy elege van a sok jogi érvből és szerinte Magyarországot meg kell büntetni, vagyis – Hidvéghi közlése szerint – sem a joguralomról, sem pedig a demokráciáról fogalma sincs, vagy ha van is, akkor nem érdekli, „hajlandó sutba dobni”.

A vitában részt vett a DK-s Dobrev Klára és a momentumos Donáth Anna is, akik ugyanazt a mantrát ismételgették, hogy be kell avatkozni Magyarország ellen, tehát a külső beavatkozás szeretnék mindenképpen elérni – jegyezte meg a Fidesz európai parlamenti képviselője. Dobrev Klára például – emelte ki Hidvéghi – diktatúrát emlegetett, hogy nincs Magyarországon sajtószabadság, valamint tiltakozott a kórházi ágyak felszabadítása ellen, miközben férje, Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt ezerszámra szüntették meg a kórházi ágyakat.

Teljes beszélgetés:

KAPCSOLÓDÓ: 

Hidvéghi: Kettős mércét alkalmaz a magyar kormánnyal szemben a LIBE Bizottsá

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!