2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Magyarország élőben

Hatalmas lehetőség előtt a magyar sakk

A magyar sakk számára óriási dolognak és hatalmas lehetőségnek nevezte Hoang Thanh Trang magyar sakkolimpikon Magyarország élőben extra című műsorunkban azt, hogy négy év múlva Budapest rendezheti meg a sakkolimpiát.

  • Hatalmas lehetőség előtt a magyar sakk

A 111 küldött a világjárvány miatt online szavazott a pályázatokról. Mindössze egy tartózkodás volt, a többiek mind a magyar helyszínt támogatták.

Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke elmondta, keményen dolgoztak azon, hogy létrejöjjön ez a nagy sportdiplomáciai siker. Kiemelte,

a sikerben szerepet játszottak a gyönyörű magyar sakkhagyományok, a jelenleg is erős magyar sakk, sokat számított az is, hogy a kormány garanciája ott volt a szervezés mögött csakúgy, mint Budapest önkormányzatának egyhangú támogatása is és volt egy jó pályázat is.

Az anyagiak kapcsán Velkovics Vilmos műsorvezető kérdésére Szabó László elmondta,

az esemény közel 6 milliárd forintból fog megvalósulni.

Hoang Thanh Trang sakkolimpikon adásunkban megjegyezte, nagy szüksége lenne arra, hogy erősödjön a magyar sakk utánpótlása, de

ez az olimpia „löketet tudna adni” az ifjú sakkozóknak is, hiszen van olyan, aki akár oda is érhet négy év múlva.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CNN: bajban van Joe Biden

CNN: bajban van Joe Biden

Egyre durvul a kampány az Egyesült Államokban, azonban a Trump elleni karaktergyilkossági kísérletek a demokraták belső problémáiról árulkodhatnak a CNN szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!