2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Hassay Zsófia: A női képviselőket sem kíméli a főpolgármester

Hír TV

2020. szeptember 16., szerda 20:08

A női képviselőket sem kíméli a főpolgármester. Karácsony Gergely alpári stílusban vezeti a testületi üléseket. Erről Hassay Zsófia, a fővárosi Fidesz frakció képviselője beszélt a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

Mi történt pontosan a Fővárosi Közgyűlésben - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Múlt héten a Fidesz-KDNP frakció képviselőcsoport kezdeményezte egy rendkívüli ülés összehívását, mivel elégtelennek tartottuk azokat az augusztus 27-i határozatokat, amelyek arról kívántak dönteni, hogy a főváros miként kezeli majd a járvány második hullámát. Ugyanis a főváros elintézte ezt az ügyet annyival, hogy miután 11 nyugdíjasotthon 28 telephellyel tartozik a fenntartásába, ezekre 250 millió forintot elkülönített, és úgy gondolták, hogy ez elegendő ahhoz, hogy kihúzzák ezek az intézmények a második hullámot. Ez azonban nem elegendő, elég csak a Pesti úti idősotthonra, a Rózsa utcaira vagy a kamaraerdeire gondolni – hívta fel a figyelmet Hassay Zsófia.

A képviselő arról is beszélt, hogy az egészség védelme mellett a gazdasági élet szereplőinek is segíteni kell, ilyen ágazat a turizmus és az idegenforgalom, de a taxisokról is érdemes beszélni.

Ezeknek a vállalkozóknak a megsegítésére a Fidesz 50 milliárd forint elkülönítését javasolt. Azonban a főváros ellenzéki vezetése ezt lesöpörte az asztalról arra hivatkozva, hogy erre nincs pénz, közben az Államkincstár adatai másról árulkodnak

– hangzott el.

Majd a beszélgetés során szó esett arról is, hogy Karácsony Gergely milyen stílusban nyilvánult meg Hassay Zsófiával szemben. A kormánypárti fővárosi képviselő ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt ilyenre sosem volt példa.

Hassay Zsófia szerint ez a gyengeség jele is, illetve annak, hogy a Városházán nincs meg az a rend, aminek meg kellene, hogy legyen.

Teljes beszélgetés:

Hír TV