2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hitvallók és ügynökök 11:00

Magyarország élőben

Hassay Zsófia: A női képviselőket sem kíméli a főpolgármester

A női képviselőket sem kíméli a főpolgármester. Karácsony Gergely alpári stílusban vezeti a testületi üléseket. Erről Hassay Zsófia, a fővárosi Fidesz frakció képviselője beszélt a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

  • Hassay Zsófia: A női képviselőket sem kíméli a főpolgármester

Mi történt pontosan a Fővárosi Közgyűlésben - tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Múlt héten a Fidesz-KDNP frakció képviselőcsoport kezdeményezte egy rendkívüli ülés összehívását, mivel elégtelennek tartottuk azokat az augusztus 27-i határozatokat, amelyek arról kívántak dönteni, hogy a főváros miként kezeli majd a járvány második hullámát. Ugyanis a főváros elintézte ezt az ügyet annyival, hogy miután 11 nyugdíjasotthon 28 telephellyel tartozik a fenntartásába, ezekre 250 millió forintot elkülönített, és úgy gondolták, hogy ez elegendő ahhoz, hogy kihúzzák ezek az intézmények a második hullámot. Ez azonban nem elegendő, elég csak a Pesti úti idősotthonra, a Rózsa utcaira vagy a kamaraerdeire gondolni – hívta fel a figyelmet Hassay Zsófia.

A képviselő arról is beszélt, hogy az egészség védelme mellett a gazdasági élet szereplőinek is segíteni kell, ilyen ágazat a turizmus és az idegenforgalom, de a taxisokról is érdemes beszélni.

Ezeknek a vállalkozóknak a megsegítésére a Fidesz 50 milliárd forint elkülönítését javasolt. Azonban a főváros ellenzéki vezetése ezt lesöpörte az asztalról arra hivatkozva, hogy erre nincs pénz, közben az Államkincstár adatai másról árulkodnak

– hangzott el.

Majd a beszélgetés során szó esett arról is, hogy Karácsony Gergely milyen stílusban nyilvánult meg Hassay Zsófiával szemben. A kormánypárti fővárosi képviselő ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt ilyenre sosem volt példa.

Hassay Zsófia szerint ez a gyengeség jele is, illetve annak, hogy a Városházán nincs meg az a rend, aminek meg kellene, hogy legyen.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!