2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Gyorgyevics Benedek:Szakmai körökben és a civil társadalomban nincs vita a Liget Projekt körül

Hír TV

2020. július 10., péntek 20:16

Meg kell várni azt a pillanatot, amikor a fővárosi önkormányzat is belátja azt, amit egyre többen, ezt közvéleménykutatások is mutatják, hogy az emberek szeretik azt, ami a Ligetben létrejött, a Liget Projekt esetében is szeretik a konkrét, ismert terveket. A kormánynak van ideje, van türelme, nem kezdünk addig építkezni, amíg a főváros nem ért ezzel egyet - mondta Baán László, miniszteri biztos. A Liget Budapest Projektről Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt., vezérigazgatója beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

60.000 aláírták már ezt a támogató nyilatkozatot, akkor mégis minek tulajdonítja ön a fejlesztéssel szemben felsorakoztatott érveket? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Ez tisztán politikai kérdés, azt gondolom, hogy a szakmai körökben vagy a civil társadalomban nincs igazából vita a Liget Budapest Projekt körül. Természetesen mindig vannak zajos hangok, túlartikulált gondolatok, de alapvetően azok az eredmények, amiket eddig elértünk és bemutattunk és amik alapján mindenki tisztán látja és láthatja, hogy amit ígérünk azt be is tartjuk. Ez azért elég komoly meggyőzőerővel bír, legalábbis az országos reprezentatív közvéleménykutatások, a budapesti közvéleménykutatások és most legutóbb az építési szabályzat módosítása kapcsán a civil véleményekben. Ezt támasztja alá

- mondta Gyorgyevics Benedek.

Hír TV