2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Magyarország élőben

György László: Érdemben módosul a magyar bértámogatási rendszer

A kormány finomhangolta a munkahelyvédelmi támogatásokat, a Magyarország élőben stúdiójában György László, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár volt.

  • György László: Érdemben módosul a magyar bértámogatási rendszer

„Az első és legfontosabb, hogy az állam az segít. Valójában piacgazdaságban élünk ahol a munkaadóknak és a munkavállalóknak kell elsősorban egyezségre jutniuk abban, hogy a munkahelyeket meg tudjuk őrizni. A kommunizmusban ez úgy működött, hogy az állam megoldotta ezeket a problémákat, mi jártunk kommunizmusban, tudjuk, hogy az hova vezet és, hogy mennyire nem vezet sehová. Ezért mi azt gondoljuk, hogy egy piacgazdaságban nekünk meg kell hallgatnunk a munkáltatók érdekképviseleteit, a kamarákat, a Magyar Kereskedelmi-és Iparkamara javaslatait, a VOSZ javaslatait, az MGYOSZ, a Gyáriparosok Országos Szövetségének a javaslatait, az amerikai vállalatok, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara képviselőinek a javaslatait, a Vendéglátó és Turisztikai Szövetségnek a javaslatait”

- mondta a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, György László. Hozzátette, ennek érdekében március 2.-a óta minden héten hétfőn egyeztetnek.

„Én azt látom, hogy éledezik a magyar gazdaság. Húsvét után feltámadt a magyar gazdaság -így is fogalmazhatnék. Az Audi újra indította a termelését, utána a Mercedes is bejelentette a Suzuki, az Opel is, hogy újra indul. Tehát a veszélyhelyzeti intézkedésekkel érintett szektorok még nem tudtak újra indulni, nekik kötelező állniuk, de azok a szektorok, amelyeket pedig megtorpantott azok elkezdték a gyártást, elkezdtek újraindulni és május 3.-ával pedig úgy tervezünk, hogy fokozatosan ezeken a veszélyhelyzeti intézkedéseken feltételezhetően tudunk majd lazítani annak érdekében, hogy a gazdaság más szereplői, más szektorai is újra tudjanak indulni.”

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyagunk:

Palkovics Imre: Az aggodalmak eloszlottak

A Hír TV Magyarország élőben vendége Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke volt. Az állami segítségek szakszervezeti oldalát érintette a beszélgetés.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!