2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Csodálattal és hálával 11:05

Magyarország élőben

György László: Érdemben módosul a magyar bértámogatási rendszer

A kormány finomhangolta a munkahelyvédelmi támogatásokat, a Magyarország élőben stúdiójában György László, a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár volt.

  • György László: Érdemben módosul a magyar bértámogatási rendszer

„Az első és legfontosabb, hogy az állam az segít. Valójában piacgazdaságban élünk ahol a munkaadóknak és a munkavállalóknak kell elsősorban egyezségre jutniuk abban, hogy a munkahelyeket meg tudjuk őrizni. A kommunizmusban ez úgy működött, hogy az állam megoldotta ezeket a problémákat, mi jártunk kommunizmusban, tudjuk, hogy az hova vezet és, hogy mennyire nem vezet sehová. Ezért mi azt gondoljuk, hogy egy piacgazdaságban nekünk meg kell hallgatnunk a munkáltatók érdekképviseleteit, a kamarákat, a Magyar Kereskedelmi-és Iparkamara javaslatait, a VOSZ javaslatait, az MGYOSZ, a Gyáriparosok Országos Szövetségének a javaslatait, az amerikai vállalatok, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara képviselőinek a javaslatait, a Vendéglátó és Turisztikai Szövetségnek a javaslatait”

- mondta a gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, György László. Hozzátette, ennek érdekében március 2.-a óta minden héten hétfőn egyeztetnek.

„Én azt látom, hogy éledezik a magyar gazdaság. Húsvét után feltámadt a magyar gazdaság -így is fogalmazhatnék. Az Audi újra indította a termelését, utána a Mercedes is bejelentette a Suzuki, az Opel is, hogy újra indul. Tehát a veszélyhelyzeti intézkedésekkel érintett szektorok még nem tudtak újra indulni, nekik kötelező állniuk, de azok a szektorok, amelyeket pedig megtorpantott azok elkezdték a gyártást, elkezdtek újraindulni és május 3.-ával pedig úgy tervezünk, hogy fokozatosan ezeken a veszélyhelyzeti intézkedéseken feltételezhetően tudunk majd lazítani annak érdekében, hogy a gazdaság más szereplői, más szektorai is újra tudjanak indulni.”

Teljes beszélgetés:

Kapcsolódó anyagunk:

Palkovics Imre: Az aggodalmak eloszlottak

A Hír TV Magyarország élőben vendége Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke volt. Az állami segítségek szakszervezeti oldalát érintette a beszélgetés.

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

Napindító - Radics Béla, a megátkozott ember

A negyven éve, 1982. október 18-án meghalt Radics Béláról Klacsán Gábor készített zenés, játékfilmes elemekkel dúsított dokumentumfilmet Szentesi Zöldi László és Bálint Csaba forgatókönyvéből.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!