2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Magyarország élőben

György István: Átlépte az 5,8 milliót az oltottak száma

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben. 185 ezer diák élt nyáron az oltás lehetőségével, és ma is folytatják az iskolai oltásokat az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. György Istvánt, az oltási munkacsoport vezetőjét kérdezte Gerhardt Máté Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában.

  • György István: Átlépte az 5,8 milliót az oltottak száma

Mintegy 49 ezer 12 év feletti diákot regisztráltak a szüleik a tanévkezdési oltásra – emlékeztetett a HírTV stúdiójában György István. Csütörtökön 36 ezernél tartott az oltási eredmény és az oltási munkacsoport vezetője szerint erre a 45-50 ezres végeredményre számítanak. Az államtitkár továbbra is nagyon fontosnak nevezte az oltást, hiszen a koronavírus delta variánsa korcsoporttól függetlenül támad.

Aki mind a két oltását megkapta, azoknak a döntő többsége tulajdonképpen nem komoly, hanem enyhe tünetekkel át tudja vészelni a betegséget, ezért fontos, hogy minél többen át legyenek oltva, jelenleg a felnőtt lakosság 67 százaléka kapta meg az oltást

– tette hozzá.

Rámutatott, még mintegy 2,9 millió nincs oltva Magyarországon és ők a járvány legveszélyeztetebbek, számukra folyamatos tájékoztatást kell adni, hogy meg lehessen győzni őket, ez pedig különösen azért fontos, mert a hírek szerint a delta mutánsok kívül újabb agresszív variánsok kialakulásáról is hallani.

Átlépte az 5,8 milliót az oltottak száma, az 5,6 milliót a regisztráltak és mintegy 160-170-ren nem vették fel a második oltást 

– jegyezte meg.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!