2021. március 1.,
hétfő, Albin napja

György István: Aki lehetőséget kap az oltásra, éljen vele

Hír TV

2021. február 23., kedd 19:57

Szerdától praxisonként átlagosan 55 idős embert tudnak beoltani a háziorvosok a kínai vakcinának köszönhetően. A Magyarország élőben vendége György István, a területi közigazgatásért felelős államtitkár volt.

„Azt mondta Müller Cecília a mai tájékoztatón, hogy a járvány harmadik hulláma egy magasabb pontról indul illetve azt is, hogy jobban fertőznek ezek a variánsok és gyorsabban is terjednek. Ön tud valamit biztatót mondani? Merthogy kulcsfontosságú nyilván, hogy mindeközben hogyan haladnak az oltással”

-          kérdezte Földi-Kovács Andrea.

„Sajnos biztatót csak annyit tudok mondani, hogy minél előbb az oltást a lehetőségekhez képest föl kell venni. Valóban a járvány harmadik szakaszának egy agresszív felfutó ágának az elején vagyunk és heteken belül kerülhet az ország megint nagyon kemény helyzetbe, az egészségügy, a kórházak. Nyilván az a törekvés, hogy azt kerüljük el, mint ahogy ezt sikerült tavasszal is, sikerült ősszel is, ezért mindent meg kell tenni mindenkinek: be kell tartani a korlátozó intézkedéseket és én mindenkinek azt szeretném tanácsolni, hogyha lehetőséget kap arra, hogy oltást kapjon, akkor éljen ezzel a lehetőséggel, mert az oltás életet menthet”

-          válaszolta György István.

Hír TV