2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

György István: 32 milliárd forintból emelik a területi közigazgatásban dolgozók bérét

Hír TV

2020. január 21., kedd 20:10

32 milliárd forinttal emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók illetményét 2020-ban. A megemelt fizetést áprilistól visszamenőleg kapják majd meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok ügyintézői és tisztviselői. A béremelés azonban nem mindenhol lesz egyforma. Azokban a régióban, ahol kiélezettebb a munkaerő-piaci helyzet, ott több pénzt kaphatnak a dolgozók. Többek között erről is kérdezte Velkovics Vilmos György Istvánt, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárát a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Az államtitkár elmondta, hogy bizonyos régiókban a területi közigazgatásban dolgozók hátrányos helyzetbe kerültek a versenyszféra alkalmazottaihoz képest. Elhangzott, hogy 10 százalék körüli bérfejlesztésre törekednek majd, de ahol magasabb a munkaerő-piaci elszívó hatás, ott ez az emelés magasabb lehet. Áprilistól a megemelt bérek mellett visszaállítják a cafetériát is a kormányhivatalokban – hangsúlyozta az államtitkár.

György István a bérfejlesztések mellett arról is beszélt, hogy márciustól változik az építésügy szabályzása, és több száz ügyintézési eljárás is egyszerűbbé válik.

Teljes adás:

Hír TV

x
Rendkívüli hír