2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Győrfi Pál: Miért kell még sötétebbre festeni a valóságot, mint amilyen?

Semmire nem jó az, ha valótlansággal riogatják az embereket – így reagált Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője Magyarország élőben extra című műsorunkban arra, hogy Hadházy Ákos, aki jelenleg független országgyűlési képviselő gyakorlatilag meghazudtolta a mentősöket.

  • Győrfi Pál: Miért kell még sötétebbre festeni a valóságot, mint amilyen?

Hadházy Ákos egy olyan adatokat és számokat tartalmazó fényképet tett ki a közösségi oldalára, amit sajátosan értelmezett és azt állította, hogy az OMSZ hazudik, amikor azt mondja, hogy jelenleg 4000 körüli esetszámmal dolgoznak és mint azt állította, a valóság az, hogy a számok sokkal rosszabbak, 6000 körül vannak.

Ha megkérdezte volna, ez a szám nem az esetek száma, hanem a telefonközpontokba beérkező telefonhívások száma, és azokból sok esetben nem lesz eset

– tette tisztába Győrfi Pál.

A szóvivő közlése szerint

a 4000 körüli esetszám egyáltalán nem kevés, csak az az érthetetlen, hogy miért kell ezt tovább fokozni.

Győrfi Pál a mentősök nevében azt is kikérte maguknak, amikor valaki arról beszél, hogy az ellátórendszer összeomlott. 

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!