2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Magyarország élőben

Győrfi Pál: Miért kell még sötétebbre festeni a valóságot, mint amilyen?

Semmire nem jó az, ha valótlansággal riogatják az embereket – így reagált Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője Magyarország élőben extra című műsorunkban arra, hogy Hadházy Ákos, aki jelenleg független országgyűlési képviselő gyakorlatilag meghazudtolta a mentősöket.

Hadházy Ákos egy olyan adatokat és számokat tartalmazó fényképet tett ki a közösségi oldalára, amit sajátosan értelmezett és azt állította, hogy az OMSZ hazudik, amikor azt mondja, hogy jelenleg 4000 körüli esetszámmal dolgoznak és mint azt állította, a valóság az, hogy a számok sokkal rosszabbak, 6000 körül vannak.

Ha megkérdezte volna, ez a szám nem az esetek száma, hanem a telefonközpontokba beérkező telefonhívások száma, és azokból sok esetben nem lesz eset

– tette tisztába Győrfi Pál.

A szóvivő közlése szerint

a 4000 körüli esetszám egyáltalán nem kevés, csak az az érthetetlen, hogy miért kell ezt tovább fokozni.

Győrfi Pál a mentősök nevében azt is kikérte maguknak, amikor valaki arról beszél, hogy az ellátórendszer összeomlott. 

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Radar: Vezetéssegítő rendszerek

ABS, ESP, ASR... A mai modern járművek tele vannak vezetéssegítő rendszerekkel. De hogy pontosan mit jelentenek a rövidítések, annak Szabó János, a Start Stop mobilitási magazin riportere járt utána.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!