2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Magyarország élőben

Gulyás: Ha van vita, akkor az Karácsony Gergely és Horváth Csaba között van

Nem a kormánynak, hanem Zugló polgármesterének kell döntenie arról, hogy lezárja-e a Városligetet, így Karácsony Gergely főpolgármesternek, aki már régen lezáratta volna a parkot, nem a kormánnyal, hanem a szocialista Horváth Csabával van vitája – erről Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a Magyarország élőben című műsorunk pénteki adásában Velkovics Vilmos műsorvezetőnek.

  • Gulyás: Ha van vita, akkor az Karácsony Gergely és Horváth Csaba között van

A kormány mielőtt meghosszabbította volna a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozást egyeztetés folytatott a megyei jogú városokkal, a főpolgármesterrel, a rendvédelemmel és abban egyetértett többség, hogy a szabályok kellően szigorúak, azokat fenn kell tartani, de ami pedig nagyon fontos, hogy be kell tartatni – hívta fel rá a figyelmet Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, a szigorítás lehetőségét is megteremtették, hiszen az önkormányzatok vezetőinek lehetőségük van arra, hogy egy adott területet lezárjanak.

A polgármesterek tisztában vannak azzal, hogy a saját településükön, hol alakulhat ki a fertőzés veszélye – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy Karácsony Gergely főpolgármester állítja, a Városligetet nem lehet lezárni, mert szerinte az a terület néhány éve a kormányhoz került, Gulyás Gergely elmondta, teljes jogi tévedés áll fenn.

Ha valaki elolvassa a tegnap késő este megjelent kormányrendeletet, akkor azt fogja látni, hogy Budapesten minden kerületi polgármesternek a saját kerületében van joga döntést hozni és a fővárosi fenntartású területeken, mint a Margitsziget és néhány közpark

– mutatott rá a tárcavezető.

A politikus szerint Karácsony Gergely vitája nem a kormánnyal áll fenn, hanem Horváth Csabával, Zugló polgármesterével, hiszen a Városliget lezárásáról ő tud dönteni.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!