2021. július 30.,
péntek, Judit, Xénia napja

Galgóczi Ágnes: Megfontolandó a plázák és iskolák ideiglenes bezárása

Hír TV

2021. február 26., péntek 18:34, frissítve: szombat 15:20

Újabb szigorításokra lehet szükség a különböző vírusmutációk rendkívül gyors terjedése miatt. Erről beszélt a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője Magyarország élőben extra című műsorunkban. Galgóczi Ágnes szerint két hétre be kellene zárni a plázákat és az általános iskolákat is. Közben az országos tisztifőorvos az MTI-nek megerősítette, azt tervezik, hogy az eddig regisztrált két és fél millió ember húsvét tájékára legalább az első adag vakcinát megkapja.

 

 

Velkovics Vilmos vendége a Magyarország élőben extrában Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője volt. 

"A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat"

– kezdte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. 

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban Galgóczi Ágnes kifejtette, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ez is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

"Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná!"

- emelte ki a szakember.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV