2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Magyarország élőben

Futó Barnabás: Az esetet alaposan ki kell vizsgálni

A politikai felelősség mellett, fontos kérdés a polgári jogi és büntető jogi felelősség is a Pesti úti idősotthonban történt fertőzésekkel kapcsolatban.A Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Skype-on kapcsoltuk Futó Barnabás ügyvédet.

  • Futó Barnabás: Az esetet alaposan ki kell vizsgálni

Futó Barna felhívta a figyelmet, hogy eddig csak a politikai felelősség kérdése merült fel a Pesti úti idősotthonnal kapcsolatban, azonban polgári jogi és büntető jogi vonatkozásban is vizsgálni kell az ügyet. Polgári jogi szempontból a fenntartót és az üzemeltetőt terhelheti kártérítési kötelezettség azok irányába, akik megkapták a vírust, esetleges elhalálozásuk esetén a rokonok is perelhetnek.

Büntető jogi szempontból pedig a gondozási kötelezettség elmulasztása miatt indulhat eljárás. Az otthon kötelezettsége az idősek, gondozottak ellátása, gondozása. Ezek elmulasztása életetüket és állapotukat veszélyezteti. Amennyiben ilyen helyzet jön létre az akár három év szabadságvesztéssel is büntethető, több eset esetén felmerül a halmazati büntetés, mely akár négy és fél év is lehet.

Arra a kérdésre, hogy ez kit fenyeget Futó Barna, ügyvéd elmondta, hogy az esetet alaposan ki kell vizsgálni, adott esetben a fenntartót, üzemeltetőt, ezek vezetőit, dolgozóit is érintheti.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!