2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Magyarország élőben

Futó Barnabás: Augusztusig valószínűleg meglesz az igazságügyi orvosszakértői vélemény

Másfél hónapja tart a nyomozás a Pesti úti idősekotthonában bekövetkezett tömeges halálozás ügyében. Jelenleg a tanúkihallgatások zajlanak, a szakértői vélemények várhatóan augusztusra készülnek el, így akkor lehet majd gyanúsítottja az ügynek. Jelenleg tömeges áldozattal járó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folyik eljárás. A fővárosi önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban április elején fedezték az első koronavírusos betegeket. Azóta bentlakók közül több mint háromszázan kapták el a betegséget, 52 ember meghalt. A részletekről Futó Barnabás, ügyvédet kérdezte Velkovics Vilmos.

  • Futó Barnabás: Augusztusig valószínűleg meglesz az igazságügyi orvosszakértői vélemény

Ön azt valószínűsíti, hogy augusztusig eljuthat vádemelési szakig ez az ügy – reflektált Velkovics Vilmos Futó Barnabás korábbi kijelentésére.

Ezt korábban gondoltam, hogyha úgy haladt volna, ahogy reméltem, augusztusig valószínűleg meglesz az igazságügyi orvosszakértői vélemény, de én kértem, hogy addig hallgassák ki mindenképpen Müller Cecíliát és a Bajcsy Zsilinszky kórház igazgató főorvosát, legfontosabb tanúk lennének, egyrészt tanúként is, másrészt orvosként is, ott voltak a helyszínen is. Az igazgató főorvos úr pont az ügyfelem édesanyját is vizsgálta, elmondta annak idején, hogy ő tudta, hogy felére csökkentették az orvosi létszámot az otthonban és ő azt mondta, hogy ezért nem tudták ellátni az időseket és ezért volt olyan sok haláleset. Ő konkrétan megnevezte Karácsony Gergelyt, hogy szerinte ő felelős a sok haláleset miatt. Nagyon egyértelmű, hogy túl sok mindent tud, hiszen az időseket, akik nagyon betegek voltak odaszállították a Bajcsy Zsilinszky kórházba

-          mondta Futó Barnabás, ügyvéd

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!