2022. 12. 01. Csütörtök Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Magyarország élőben

Futó Barnabás: Augusztusig valószínűleg meglesz az igazságügyi orvosszakértői vélemény

Másfél hónapja tart a nyomozás a Pesti úti idősekotthonában bekövetkezett tömeges halálozás ügyében. Jelenleg a tanúkihallgatások zajlanak, a szakértői vélemények várhatóan augusztusra készülnek el, így akkor lehet majd gyanúsítottja az ügynek. Jelenleg tömeges áldozattal járó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folyik eljárás. A fővárosi önkormányzat fenntartásában működő idősotthonban április elején fedezték az első koronavírusos betegeket. Azóta bentlakók közül több mint háromszázan kapták el a betegséget, 52 ember meghalt. A részletekről Futó Barnabás, ügyvédet kérdezte Velkovics Vilmos.

  • Futó Barnabás: Augusztusig valószínűleg meglesz az igazságügyi orvosszakértői vélemény

Ön azt valószínűsíti, hogy augusztusig eljuthat vádemelési szakig ez az ügy – reflektált Velkovics Vilmos Futó Barnabás korábbi kijelentésére.

Ezt korábban gondoltam, hogyha úgy haladt volna, ahogy reméltem, augusztusig valószínűleg meglesz az igazságügyi orvosszakértői vélemény, de én kértem, hogy addig hallgassák ki mindenképpen Müller Cecíliát és a Bajcsy Zsilinszky kórház igazgató főorvosát, legfontosabb tanúk lennének, egyrészt tanúként is, másrészt orvosként is, ott voltak a helyszínen is. Az igazgató főorvos úr pont az ügyfelem édesanyját is vizsgálta, elmondta annak idején, hogy ő tudta, hogy felére csökkentették az orvosi létszámot az otthonban és ő azt mondta, hogy ezért nem tudták ellátni az időseket és ezért volt olyan sok haláleset. Ő konkrétan megnevezte Karácsony Gergelyt, hogy szerinte ő felelős a sok haláleset miatt. Nagyon egyértelmű, hogy túl sok mindent tud, hiszen az időseket, akik nagyon betegek voltak odaszállították a Bajcsy Zsilinszky kórházba

-          mondta Futó Barnabás, ügyvéd

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

További tagadás a dollárbaloldalon

További tagadás a dollárbaloldalon

Könnyebb lenne megítélni a helyzetet, hogyha világosabban és egyértelműen fogalmazna Márki-Zay Péter- kritizálta egykori kormányfő-jelöltjét a Jobbik.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!