2020. szeptember 23.,
szerda, Tekla napja

Fürjes Balázs: Több információra és több részvételre van szükség a fővárostól

Hír TV

2019. december 16., hétfő 20:02

Lesz atlétikai világbajnokság, de a Városliget Projekt és a szuperkórház ügyében nincsen egyetértés a főváros és a kormány között. Magyarország élőben című műsorunk vendége volt Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár.

Az elmúlt hetek örömteli fejleménye, hogy mindenki támogatja azt, hogy legyen Budapesten atlétikai világbajnokság és amire ehhez szükség van az épüljön meg. Az önkormányzatok és a közgyűlés javaslatait már elfogadták, így a főváros által döngetett nyitott kapuk ellenére, Fürjes Balázs nem gondolná, hogy ezek elmaradnak. Ami a kormányt illeti, jó szívvel mondott igent a programra.

„Budapestnek két minősége van, a nemzet fővárosa és a budapestiek otthona. Felelősek vagyunk – mi a kormány is – Budapest építéséért. A mindenkori kormány nem hagyhatja magára és nem is gyámkodhat Budapest területe felett és a választási eredménnyel a választók egy társbérletet hoztak létre.”

– mondta Fürjes Balázs, Budapest fejlesztéséért felelős államtitkára. Hozzátette:

„Szerintem két kötelessége van mind a két félnek. Tudomásul venni a választók döntését, elfogadni a választók döntését – egy demokráciában a választóknak mindig igaza van – a másik kötelességünk pedig az együttműködés. Ezt az együttműködést kezdtük meg.”

A Liget-projekt kapcsán kötött megállapodás szerint a végére kell érni minden eddig megkezdett munkálatnak, ugyanakkor több tervezett épület létrehozása is elmarad majd.

Teljes adás:

Hír TV