2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Fürjes Balázs: A vasút az aranytartaléka a budapesti közlekedésnek

Hír TV

2021. február 22., hétfő 19:00

Egyelőre nincs megállapodás a Főváros és a kormány között arról a 60 milliárd forintos beruházási csomagról, amely jelentősen tehermentesítené a budapesti költségvetést.

A kormány többek között befejezné a Biodómot, megépítené a Gellért-hegyi siklót és meghosszabbítaná a budai fonódó villamost.

Karácsony Gergely szerint a kormány a Budapesttől elvont pénzekből valósítaná meg a főváros fejlesztését. A főpolgármester úgy számol, hogy idén kb. 100 milliárd forinttal lesz kevesebb a bevétele Budapestnek, aminek csak a töredékét kapnák vissza beruházások formájában.

Fürjes Balázs, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége Magyarország élőben extra című műsorunkban.

„Én remélem, hogy ebben a hónapban, március elején megszületik a végleges megállapodás. Mi nyitottak vagyunk és szeretnénk elvégezni ezt a munkát, Budapest érdekében.”

- hangsúlyozta Fürjes Balázs, Budapest tervezett fejlesztéseivel és a főpolgármesterrel való egyeztetések kapcsán.

„Egy akadálypálya ma a budapesti közlekedés. Ezen szeretnénk változtatni. Úgy látjuk, hogy a vasút az aranytartaléka a budapesti közlekedésnek.”

- jegyezte meg Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A kormány ugyanis nem csak Budapesten belül szeretné fejleszteni a közlekedés adta lehetőségeket, hanem a külső kerületekből és a külvárosból dolgozni beutazók mindennapjait is szeretné megkönnyíteni.

Hír TV

x
Rendkívüli hír