2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Fürjes Balázs: A városházán felülbírálták a BKV kockázatosnak ítélt biztonsági jelentését

A gyanús BKV busztender ügyében nagyon sok tisztázatlan kérdés van, de nem születnek rá válaszok és épp itt az ideje, hogy a városvezetés tiszta vizet öntsön a pohárba – jelentette ki Fürjes Balázs Magyarország élőben című műsorunkban. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára elmondta, ha a főpolgármester valóban az átláthatóság híve, akkor ezt bizonyíthatná azzal, hogy szabad utat ad a fővárosi Fidesz által javasolt vizsgálóbizottság felállításának.

  • Fürjes Balázs: A városházán felülbírálták a BKV kockázatosnak ítélt biztonsági jelentését

Karácsony Gergely főpolgármester az írta a Facebookon, hogy nem köt szerződést a BKV zavaros hátterű céggel, miközben - Fürjes Balázs közlése szerint - a szerződés már akkor csaknem egy hónapja meg volt kötve. Az államtitkár szerint az is érthetetlen, hogy a főváros olyan közbeszerzést folytat le, amelyen olyan cég is indulhatott, amelyik a közbeszerzés kiírásának pillanatában még nem is létezett.

Az pedig végképp furcsa, hogy a BKV immunrendszere működött, tehát a BKV autóbusz igazgatósága azt kérte a BKV vállalat biztonsági csoportjától, hogy folytasson vizsgálatot és a BKV saját biztonsági csoportja letett egy jelentést, amelyben olyanokat mondott, hogy a céget azért alapították a zavaros offshore struktúrával, hogy eltitkolják a valódi tulajdonosokat, hogy nincs meg a tőkeereje, a referenciái és kockázatosnak ítélte meg a BKV maga

– hívta fel rá a figyelmet.

Az államtitkár szerint nagy kérdés, hogy

ki döntött a városházán arról, hogy a BKV saját biztonsági jelentése ellenére és azt felülbírálva megkössék a szerződést.

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy a jelenlegi járványhelyzetben, mennyire észszerű a vizsgálóbizottság összehívása, Fürjes Balázs elmondta, Karácsony Gergely korábban az átláthatósággal kampányolt, így most itt az igazi alkalom, hogy megmutassa valóban a transzparencia híve, ő most egyszemélyben helyet adhatna a vizsgálóbizottságnak.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!