2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

Fűrész Tünde: Megduplázódott a házasságkötések száma

Hír TV

2021. február 9., kedd 19:00

2010-hez képest két és félszeresére nőtt a családok támogatása a magyar költségvetésben. Ha nem vezették volna be 2010-ben ezt a családtámogatási rendszert, ami keretei között ma éljük az életünket, akkor közel 115 ezer gyermekkel kevesebb született volna az elmúlt 10 évben. Többek között erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben extra című műsorunkban, ahol a különféle családtámogatásokról is szó esett a házasság hete kapcsán.

Elindult a házasság hete, több mint 30 éve nem kötöttek ennyien házasságot, mint az elmúlt időszakban. A koronavírus miatt közel 46 ezer házasságkötést és lagzit halasztottak el, a szám ennek ellenére is kiugróan magas.

„Egy évtizede egy nagyon kiszámítható és stabil családpolitika van Magyarországon. A családok tudják előre, hogy mire számíthatnak és bizony ez a stabilitás ez valóban az egyik legfontosabb tényező ahhoz, hogy a gyermekvállalás növekedjen.”

- jegyezte meg Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke.

Hír TV