2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Magyarország élőben

Fűrész Tünde: Megduplázódott a házasságkötések száma

2010-hez képest két és félszeresére nőtt a családok támogatása a magyar költségvetésben. Ha nem vezették volna be 2010-ben ezt a családtámogatási rendszert, ami keretei között ma éljük az életünket, akkor közel 115 ezer gyermekkel kevesebb született volna az elmúlt 10 évben. Többek között erről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten.

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, Magyarország élőben extra című műsorunkban, ahol a különféle családtámogatásokról is szó esett a házasság hete kapcsán.

Elindult a házasság hete, több mint 30 éve nem kötöttek ennyien házasságot, mint az elmúlt időszakban. A koronavírus miatt közel 46 ezer házasságkötést és lagzit halasztottak el, a szám ennek ellenére is kiugróan magas.

„Egy évtizede egy nagyon kiszámítható és stabil családpolitika van Magyarországon. A családok tudják előre, hogy mire számíthatnak és bizony ez a stabilitás ez valóban az egyik legfontosabb tényező ahhoz, hogy a gyermekvállalás növekedjen.”

- jegyezte meg Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!