2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Magyarország élőben

Fűrész Tünde: Demográfiai sikertörténet az idei év első fele

Demográfiai sikertörténetnek tartja az idei évet a Kopp Mária Intézet. A szervezet szerint a családvédelmi akcióterv nagyon erős ösztönzést adott ahhoz, hogy merjenek családot alapítani és gyermeket vállalni a fiatalok. A statisztikák szerint nem csak születések száma nőtt, hanem a foglalkoztatási szint is, ami nagyobb anyagi biztonságot ad a családoknak.

„Azt gondolom, hogy egy év után mindenképpen érdemes egy számvetést készíteni. Egyrészt látjuk, hogy ilyenek az igénybevételi adatok. Nagyon szép számokat láthatunk a babaváró támogatást már több, mint 100 ezren vették igénybe, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásánál már 15 ezer megkötött szerződésről tudunk, de már 28 ezren igényelték és itt van a CSOK, ami már 2015 óta folyamatosan bővülő mértékben áll rendelkezésére a családoknak az otthonteremtéshez, itt már 145 ezer olyan családról tudunk, aki a CSOK segítségével tudott új otthonba költözni”

- mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke. Hozzátette, nagyon erős demográfiai népesedési hatása van a családvédelmi akciótervnek, ugyanis mind a házasságkötések száma növekszik, mind pedig a születések száma.

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!