2021. július 28.,
szerda, Szabolcs napja

Fűrész Tünde: Demográfiai sikertörténet az idei év első fele

2020. augusztus 13., csütörtök 19:55

Demográfiai sikertörténetnek tartja az idei évet a Kopp Mária Intézet. A szervezet szerint a családvédelmi akcióterv nagyon erős ösztönzést adott ahhoz, hogy merjenek családot alapítani és gyermeket vállalni a fiatalok. A statisztikák szerint nem csak születések száma nőtt, hanem a foglalkoztatási szint is, ami nagyobb anyagi biztonságot ad a családoknak.

„Azt gondolom, hogy egy év után mindenképpen érdemes egy számvetést készíteni. Egyrészt látjuk, hogy ilyenek az igénybevételi adatok. Nagyon szép számokat láthatunk a babaváró támogatást már több, mint 100 ezren vették igénybe, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásánál már 15 ezer megkötött szerződésről tudunk, de már 28 ezren igényelték és itt van a CSOK, ami már 2015 óta folyamatosan bővülő mértékben áll rendelkezésére a családoknak az otthonteremtéshez, itt már 145 ezer olyan családról tudunk, aki a CSOK segítségével tudott új otthonba költözni”

- mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke. Hozzátette, nagyon erős demográfiai népesedési hatása van a családvédelmi akciótervnek, ugyanis mind a házasságkötések száma növekszik, mind pedig a születések száma.

Teljes beszélgetés:

HírTV