2021. 09. 26. Vasárnap Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Fűrész Tünde: Az emberek most könnyebben ruháznak be felújításokra

A Kopp Mária intézet felmérése szerint népszerű az új Otthonteremtési Program a magyar lakosság körében. A Magyarország élőben vendége Fűrész Tünde, az intézet elnöke.

Az új Otthonteremtési Programmal kapcsolatban Fűrész Tünde elárulta nagyon népszerűnek bizonyul.

„Mindenki egy átmeneti időszakként gondol ezzel a járvánnyal sújtott időszakra. Mindenki a túlélésre játszik. Sokaknak valószínűleg egzisztenciális szempontból negatívan hat az életükre, ugyanakkor vannak nyilván olyan aspektusok is, mint például, hogy többet vagyunk otthon, emiatt egy otthon felújítás sokkal könnyebben kivitelezhető. És az látszódik, hogy vannak tartalékaik az embereknek. Az látszik, hogy az elmúlt 10 év gazdasági és társadalom politikájának a hatására pontosan azok, akik gyereket nevelnek ők sokkal jobb anyagi körülmények közé kerültek.”

Együttműködést kötött a Kopp Mária Intézet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

„A Nagycsaládosok Országos Egyesülete már egy 34 éves szervezet Magyarországon, 15 ezer tagjuk van és bizony családpolitika szempontjából meghatározó a szerepük. Ők azok, akik 2010 óta már javaslataikkal, tanácsaikkal segítik a családpolitikát, például a nagycsaládosok autóvásárlási programja az ő javaslatuk volt. Most a mai napon a Kopp Mária Intézet és a NOE egy együttműködési megállapodást kötött, ami a korábbi együttműködésünk hivatalossá tétele volt. Eddig is folytattunk közös kutatásokat, hiszen fontos az, hogy a családpolitikai döntéshozatalt különféle kutatásokkal, elemzésekkel megalapozzuk”

- mondta a KINCS elnöke, Fűrész Tünde.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Fidelitas: Soha többé baloldal!

Az ifjúsági szervezet szerint Karácsony Gergely nem látja el a főpolgármesteri teendőit és egyáltalán nem izgatják a budapesti állapotok.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!