2021. április 22.,
csütörtök, Csilla, Noémi napja

Fűrész Tünde: Az emberek most könnyebben ruháznak be felújításokra

2021. január 6., szerda 20:17

A Kopp Mária intézet felmérése szerint népszerű az új Otthonteremtési Program a magyar lakosság körében. A Magyarország élőben vendége Fűrész Tünde, az intézet elnöke.

Az új Otthonteremtési Programmal kapcsolatban Fűrész Tünde elárulta nagyon népszerűnek bizonyul.

„Mindenki egy átmeneti időszakként gondol ezzel a járvánnyal sújtott időszakra. Mindenki a túlélésre játszik. Sokaknak valószínűleg egzisztenciális szempontból negatívan hat az életükre, ugyanakkor vannak nyilván olyan aspektusok is, mint például, hogy többet vagyunk otthon, emiatt egy otthon felújítás sokkal könnyebben kivitelezhető. És az látszódik, hogy vannak tartalékaik az embereknek. Az látszik, hogy az elmúlt 10 év gazdasági és társadalom politikájának a hatására pontosan azok, akik gyereket nevelnek ők sokkal jobb anyagi körülmények közé kerültek.”

Együttműködést kötött a Kopp Mária Intézet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

„A Nagycsaládosok Országos Egyesülete már egy 34 éves szervezet Magyarországon, 15 ezer tagjuk van és bizony családpolitika szempontjából meghatározó a szerepük. Ők azok, akik 2010 óta már javaslataikkal, tanácsaikkal segítik a családpolitikát, például a nagycsaládosok autóvásárlási programja az ő javaslatuk volt. Most a mai napon a Kopp Mária Intézet és a NOE egy együttműködési megállapodást kötött, ami a korábbi együttműködésünk hivatalossá tétele volt. Eddig is folytattunk közös kutatásokat, hiszen fontos az, hogy a családpolitikai döntéshozatalt különféle kutatásokkal, elemzésekkel megalapozzuk”

- mondta a KINCS elnöke, Fűrész Tünde.

Teljes beszélgetés:

HírTV