2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Háború Ukrajnában 09:10

Magyarország élőben

Fűrész Tünde: Az emberek 47 százaléka inkább nyugodtan, higgadtan éli meg a jelenlegi helyzetet

Lacza Zsombor, Fűrész Tünde és Valentinyi Katalin voltak Velkovics Vilmos műsorvezető vendégei Magyarország élőben extra című műsorunkban.

  • Fűrész Tünde: Az emberek 47 százaléka inkább nyugodtan, higgadtan éli meg a jelenlegi helyzetet

Fűrész Tünde: Az emberek 47 százaléka inkább nyugodtan, higgadtan éli meg a jelenlegi helyzetet

Fűrész Tünde, a KINCS (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért) elnöke mondta el, hogy a koronavírus okozta világjárvány hogyan érintette eddig a magyar embereket.

71 százalékuk a korábbihoz hasonlónak ítélte meg mindennapi életére vonatkozóan családi kapcsolatait. 24 százalékuk szerint családi kapcsolatai javultak.

Ami az emberek családon belüli idegállapotát illeti, ez pszichésen és lelkileg is megterhelő időszak minden ember számára. Ennek ellenére sokkal higgadtabban élik meg az emberek, mint várható volna.

Közel 80 százalékuk véli úgy, hogy megbirkózik a nehézségekkel.

Fűrész Tünde, a KINCS elnöke szerint a következetes, családokat támogató politika anyagilag is és lelkileg, pszichésen is megerősítette a családban élőket. Ennek köszönhető, hogy az emberek nagy többsége felelősségteljes és tudatos ebben az időszakban.

Lacza Zsombor: Sok donorjelöltre van szükség

Javul az állapota a vérplazmával kezelt koronavírus-fertőzött betegeknek – jelentette be tegnap az operatív törzs online sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos. Bár gyógyszer még nincs a koronavírusra, de akik kigyógyultak a kórból, sokat tehetnek annak érdekében, hogy mihamarabb eredményes gyógymódot találjanak a szakemberek. Hány plazmamintájuk gyűlt össze eddig – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető.

Eddig 260 olyan gyógyult jelentkezett, aki szívesen adna plazmát. Őket elő kell szűrni, mert nem mindenkinek a plazmája alkalmas arra, hogy aktív fertőzötteknek beadják. Az előszűrtek száma már közelíti a 100-at, ezekből eddig 16 plazmavétel történt, és 7-et adtak be a betegeknek – mondta el Lacza Zsombor.

A Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese ezután arról beszélt, hogy minden olyan betegnek be kellene adni ezt a plazmakészítményt a kórházakban, aki súlyos állapotban van vagy rohamosan romlik az állapota. Sok donorjelöltre lenne szükség – húzta alá. Majd hozzátette, hogy jelenleg az az egyik legfontosabb kérdés, amire keresik a választ, hogy mitől függ, hogy ki alkalmas donorjelöltnek és ki nem. Lacza Zsombor felhívta arra is a figyelmet, hogy a gyógyultaknak mihamarabb jelentkezniük kellene donornak, mert a szervezetükben a vírus szemben termelt ellenanyag hamar eltűnik.

Számos európai légitársaság elindította a járatait

A tavalyi 17 millióval szemben idén 9-11 millió utast vár a Ferihegyi reptér. Ez azt jelenti, hogy előzetes számítások szerint várhatóan az utasforgalom több mint 40 százalékát elveszíti a repülőtér. Az előrejelzések szerint az országhatárok megnyitását és a légi járatok újraindulását követő időszakban is a korábbinál kevesebben fognak repülni, „az utazási kedv egészségügyi megfontolások és gazdasági okok miatt várhatóan csak fokozatosan tér vissza”. A Budapest Airport számításai szerint nemhogy jövőre, de még 2022-ben sem érheti el az utasok száma a válság előtti szintet.

„Azt gondolom, hogy Budapestnek, Magyarországnak megvan az a vonzereje, hogy képesek leszünk visszaépíteni azt a turizmust, azt az utasszámot, az a légiközlekedési forgalmat, amit tavaly, tulajdonképpen 2019-ben már egyszer elértünk. Nyilván nagyon kemény munka volt.”

- mondta Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója. Hozzátette: április nagyon komoly mélypont volt, hiszen 99%-nál is magasabb volt a visszaesés.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!