2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Magyarország élőben

Fricz Tamás: A megoldás, hogy intézményi reformokban kellene gondolkodni

Egymással szemben álló elvek feszítik az Európai Uniót, a föderalisták és a szuverenisták harca jellemzi - jelentette ki Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politológus kifejtette: a britek kiválása is ennek az értékválságnak a tünete. Fricz Tamás szerint válaszút elé került az unió, amelynek eredménye hosszú időre eldöntheti az unió jövőjét.

  • Fricz Tamás: A megoldás, hogy intézményi reformokban kellene gondolkodni

Struktúra válságát éli az Európai Unió vagy maga az Unió mint közösség éli a válságát, gondolok itt arra, hogy anno ugye az Európai Szén-és Acélközösség idején sem a gazdasági együttműködésben sem az európai béke fenntartásában, tehát az alapvető irányokban, stratégiai kérdésekben nem volt vita az együttműködő felek között, most pedig Európa jövőjét tekintve alapvető kérdésekben nem tudnak a tagországok sem kiegyezni, az Unió élni akarásáról vagy pedig szervezeti struktúrájáról van itt igazán szó? - kérdezte Földi-Kovács Andrea

Tulajdonképpen egy identitásválság ez, amiben benne van a szervezeti probléma és értékválság is jelen van, ami gyakorlatilag az új tagállamok, tehát a közép-európai, főként a V4-ek és a nyugat-európai központi tagállamok között megmutatkozott, tehát most már tulajdonképpen a szuverenitás, föderalizmus kérdésköre megfejelődik azzal a kérdéssel is, hogy két értékrend is ütközik egymással, tehát a nyugat-európai központi államok elindultak a multikulturalizmus irányában, migrációbarátok, a kereszténységet háttérbe szorítják igazából, még mi közép-európaiak megőrizzük a hagyományos, klasszikus európai értékeket, a család tiszteletét, a kereszténységet és a nemzeteknek az önállóságát és ezek az értékrendek most nagyon erősen ütköznek, tehát egymásra rakódott ellentétek miatt kiéleződött ez a probléma, ezért gondolom azt, hogy előbb vagy utóbb valamilyen irányban el kell dőlnie ennek a csatának 

- reflektált a kérdésre Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!