2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Magyarország élőben

Fricz Tamás: A magyar ellenzék folyamatosan a saját országa ellen dolgozik

Fricz Tamás a Hír Televízió műsorában arra reagált, hogy lapinformációk szerint más tárcát kaphat az Európai Bizottságban Magyarország.

  • Fricz Tamás: A magyar ellenzék folyamatosan a saját országa ellen dolgozik

Koholt vádak és hazugságok alapján csinálták ki Trócsányi Lászlót – így kommentálták a fideszes politikusok a magyar biztosjelölt hétfői elgáncsolását. Még aznap Orbán Viktor közölte, hogy Várhelyi Olivér, Magyarország Európai Unióhoz akkreditált nagykövete lehet az új magyar EU-biztos. Deutsch Tamás, a Fidesz ep-képviselője a döntés után azt mondta: a magyarokat gyűlölő magyar és nem magyar EP-képviselőknek alaposan fel van adva a lecke, mert egy technokratának is nevezhető kiváló szakemberről van szó, akivel kapcsolatban politikai bűnöket nem lehet felemlegetni.

A műsorban elhangzott: Magyar baloldali körök - Ujhelyi István vezetésével – azon dolgoznak most, hogy elcseréljék a portfóliót és az eddig Romániának szánt közlekedési tárcát kapja Várhelyi Olivér.

Fricz Tamás az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója szerint mindez a következő üzenetet hordozza:

„A magyar kormánynak egy olyan baloldali, liberális ellenzéke van, amelyik, hogy úgy mondjam egyedülálló az Európai Unió országaihoz képest. Egyszerűen a saját országa ellen dolgozik ez az ellenzék, tehát az elmúlt hónapokban, sőt az elmúlt években tett lépések a nemzetközi porondon mind ezt mutatják sorban, rendre. Tulajdonképpen nemkár nekik azért, ha a magyar embereket hátrány éri, például a támogatásokkal kapcsolatban, a kohéziós, strukturális alapokból. Mindent megtesznek azért, mert nem az ő szeretett kormányuk van a kormányon, ezért gyakorlatilag nemcsak a kormányt, hanem a kormányon keresztül végülis a magyar állampolgárokat is hátrány érje. Persze ők azt mondják, hogy csak politikai szándék vezeti őket, de nem veszik figyelembe, hogy ez necsak egy kormányelleni támadás, a saját országuk elleni támadás, ami itt sorra rendre hajtanak végre. Ezért bizony morális értelemben ez a magatartás azért a hazaárulás szóval is jellemezhető szerintem.”

Ez a terv Fricz Tamás szerint ez a jelenség azt a képet mutatja, hogy az Európai Unió két nagy táborra szakadt

„Én ezt már nem bal jobb oldalnak nevezném igazából, mert ennél azért bonyolultabb, felülírja egy másfajta szempont, másfajta törésvonal. Egyik oldalon állnak a globalisták igazából, akik föderalisták is, tehát egy európai egyesült államokat szeretnének, bevándorlópártiak és nagy mértékben támogatják a multikulturalizmust, a keresztény kultúra háttérbe szorítását. A másik tábor pedig ahova ugye közép-európai országok, az Orbán- kormány, a V4-ek tartoznak és még más országok, a szuverén nemzetállamokban gondolkodnak, bevándorlás ellenesek és ragaszkodnak a hagyományos európai kultúrához. Ennek a két tábornak a különválása tapasztalható, és ha jobban megnézzük most az elmúlt hetek, hónapok küzdelmeit, akkor látható, hogy ez kiéleződött.”

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!