2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Fricz Tamás: A magyar ellenzék folyamatosan a saját országa ellen dolgozik

2019. október 4., péntek 19:15

Fricz Tamás a Hír Televízió műsorában arra reagált, hogy lapinformációk szerint más tárcát kaphat az Európai Bizottságban Magyarország.

Koholt vádak és hazugságok alapján csinálták ki Trócsányi Lászlót – így kommentálták a fideszes politikusok a magyar biztosjelölt hétfői elgáncsolását. Még aznap Orbán Viktor közölte, hogy Várhelyi Olivér, Magyarország Európai Unióhoz akkreditált nagykövete lehet az új magyar EU-biztos. Deutsch Tamás, a Fidesz ep-képviselője a döntés után azt mondta: a magyarokat gyűlölő magyar és nem magyar EP-képviselőknek alaposan fel van adva a lecke, mert egy technokratának is nevezhető kiváló szakemberről van szó, akivel kapcsolatban politikai bűnöket nem lehet felemlegetni.

A műsorban elhangzott: Magyar baloldali körök - Ujhelyi István vezetésével – azon dolgoznak most, hogy elcseréljék a portfóliót és az eddig Romániának szánt közlekedési tárcát kapja Várhelyi Olivér.

Fricz Tamás az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója szerint mindez a következő üzenetet hordozza:

„A magyar kormánynak egy olyan baloldali, liberális ellenzéke van, amelyik, hogy úgy mondjam egyedülálló az Európai Unió országaihoz képest. Egyszerűen a saját országa ellen dolgozik ez az ellenzék, tehát az elmúlt hónapokban, sőt az elmúlt években tett lépések a nemzetközi porondon mind ezt mutatják sorban, rendre. Tulajdonképpen nemkár nekik azért, ha a magyar embereket hátrány éri, például a támogatásokkal kapcsolatban, a kohéziós, strukturális alapokból. Mindent megtesznek azért, mert nem az ő szeretett kormányuk van a kormányon, ezért gyakorlatilag nemcsak a kormányt, hanem a kormányon keresztül végülis a magyar állampolgárokat is hátrány érje. Persze ők azt mondják, hogy csak politikai szándék vezeti őket, de nem veszik figyelembe, hogy ez necsak egy kormányelleni támadás, a saját országuk elleni támadás, ami itt sorra rendre hajtanak végre. Ezért bizony morális értelemben ez a magatartás azért a hazaárulás szóval is jellemezhető szerintem.”

Ez a terv Fricz Tamás szerint ez a jelenség azt a képet mutatja, hogy az Európai Unió két nagy táborra szakadt

„Én ezt már nem bal jobb oldalnak nevezném igazából, mert ennél azért bonyolultabb, felülírja egy másfajta szempont, másfajta törésvonal. Egyik oldalon állnak a globalisták igazából, akik föderalisták is, tehát egy európai egyesült államokat szeretnének, bevándorlópártiak és nagy mértékben támogatják a multikulturalizmust, a keresztény kultúra háttérbe szorítását. A másik tábor pedig ahova ugye közép-európai országok, az Orbán- kormány, a V4-ek tartoznak és még más országok, a szuverén nemzetállamokban gondolkodnak, bevándorlás ellenesek és ragaszkodnak a hagyományos európai kultúrához. Ennek a két tábornak a különválása tapasztalható, és ha jobban megnézzük most az elmúlt hetek, hónapok küzdelmeit, akkor látható, hogy ez kiéleződött.”

Hír TV