2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Fricz Tamás: A hagyományos baloldal megy a süllyesztőbe

A DK-nak az európai parlamenti választáson elért sikere részben annak tudható be, hogy tudatosan az Orbán-kormány politikájával szöges ellentétbe helyezkedett, ez pedig bizonyos szavazói rétegeknek vonzóvá vált. Erről Fricz Tamás, az Alapjogokért Központ az kutatási tanácsadója Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt, amikor elemezte az ellenzéki pártok európai parlamenti választáson elért eredményeit. A politológus szerint azt kell látni, hogy a hagyományos baloldal szépen-lassan kezd eltűnni és az új baloldalt a zöldtípusú pártok fogják képviselni.

  • Fricz Tamás: A hagyományos baloldal megy a süllyesztőbe

Fricz Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára rájöttek arra, hogy a magyar társadalom egy szűk része szimpatizál az európai neoliberális, kozmopolita és globalista erők elképzeléseivel, vagyis, hogy legyen egy európai egyesült államok, hogy szoruljanak háttérbe a nemzetállamok és jöjjön létre a multikulturális társadalom.

A politológus felhívta a figyelmet arra, hogy a DK képviselője, Gréczy Zsolt be is vallotta, pártja tökéletesen szembe állította magát a kormányzattal és tudatosan minden kormányzati elképzelésnek az ellenkezőjét fogalmazta meg. Fricz Tamás szerint a Gyurcsányék által használt jelzők már nem elsősorban a kádárista nyugdíjasokat, hanem a fiatalabb generációkat célozzák.

A zöld gondolatok, a multikulturalizmus, a világtársadalom huszon- és harmincéves korosztály számára vonzó lehet

– tette hozzá.

Hasonlóan látja a kutatási igazgató a Momentum helyzetét is, amely a liberális zöld eszméket tette magáévá, amelyekkel megcélozták a fiatalabb generációkat.

Fricz Tamás megjegyezte,

Nyugat-Európában is látszik, hogy a hagyományos baloldal megy a süllyesztőbe és helyüket a zöldtípusú pártok veszik át, vagyis ez lesz az új baloldal. Erre nagyon figyelnie kell a nemzeti oldalnak, hogy a zöld témát komolyan kell venni (…) A nemzeti oldalnak is szüksége lesz egy zöldtípusú stratégiára, vagy koncepcióra.

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy a Jobbik csúnya vereséget szenvedett, a politológus elmondta, azzal, hogy a Jobbik nagyon elszámolta magát azzal. hogy szakított a nemzeti radikalizmussal és elhitte, hogy néppárttá válva hatalomba kerülhet. Fricz Tamás szerint a Jobbik példája is mutatja, hogy egy pártnak „nem szabad szembe köpnie magát”, amivel csak önmagát számolja fel.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!