2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Magyarország élőben

Földi László: A rajtütés szervezői arra fókuszáltak, hogy magyar érdekeket sértsenek

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Földi László titkosszolgálati szakértő volt a vendége, aki a Szájer-ügy hátteréről beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezetővel.

  • Földi László: A rajtütés szervezői arra fókuszáltak, hogy magyar érdekeket sértsenek

Nagyon tökéletesnek tűnik ez a történet: van benne szex, van benne droghelyzet és menekülés is – vezette fel a beszélgetés témáját Velkovics Vilmos műsorvezető. Majd azt a kérdést tette fel, hogy a brüsszeli rajtaütés megrendezett lehetett-e.

Földi László erre azt válaszolta, hogy egy biztos, hogy nem volt véletlen. Azon még lehet elmélkedni, hogy a háttérben ki vagy kik állnak.

De a jelenlegi tények ismeretében azt lehet mondani, hogy ez egy szervezett akció volt. Ha a rendezvény maga nem is volt az, de egy koncepció részét képezte, amelynek az volt a célja, hogy a célszemélyt, jelen esetben Szájer Józsefet támadják

– mutatott rá a szakértő.

Velkovics Vilmos ezt követően arra volt kíváncsi, hogy rá lehet-e ismerni titkosszolgálatok által alkalmazott módszerekre, csapdaállításra.

Abszolút, és ez még csak nem is egy bonyolult rendszer. Sokkal bonyolultabb az, hogyha meg kell szerveznie a szolgálatnak magát a rendezvényt is, rá kell vennie erőszakos vagy bármilyen módon a célszemélyt arra, hogy részt vegyen azon

– hangzott el.

Földi László kitért arra is, hogy sajnálatosan az történt, hogy a célszemély, Szájer József partnere volt ennek az akciónak, a szónak abban az értelmében, hogy részt vett ezen a nem kívánatos eseményen. Vélhetően nem az első eset volt, de ez is csak egy spekualizáció,

de bárki is szervezte ezt, biztos lehetett benne, hogy sikerrel fog járni. Még ha nem is a titkosszolgálat áll a rajtaütés hátterében, a kitervelők arra fókuszáltak, hogy a magyar érdekeket sértsék

 – húzta alá Földi László.

A szakértő beszélt arról is, hogy azért gondolja, hogy a titkosszolgálat áll a háttérben, mert azok a szervezetek, amelyekkel kapcsolatban állunk, azok Brüsszelt á-tól cettig ismerik, benne az összes dolgozójával. Ha nincsen spekuláció a háttérben, akkor a "baráti szervek" megtették volna azt a szívességet, hogy felhívják a magyar illetékesek figyelmét arra, hogy a magyar képviselet vezetője nem kívánt kapcsolatokat épít, olyan helyre jár, ami nem elfogadható, és zsarolhatóvá válik - hangsúlyozta Földi László.

(...)

Brüsszelről tudni kell azt, hogy bár a belgák vannak otthon, de a legkevesebb befolyással rendelkeznek, hiszen a nagyobb szolgálatok - az Egyesült Államokkal az élen - tulajdonképpen uralják ezt a területet. Brüsszel az a hely, ahol a világ titkosszolgálatainak minden meghatározott eleme jelen van. Egy bázis ahhoz, hogy titkok után kutassanak, egymás érdekeit kifürkésszék. Ennek is a vezető ereje a nagyok közül is a CIA

- hívta fel a figyelmet Földi László. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!