2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Földi László: A demokrácia nem létezik rend nélkül

Hír TV

2020. június 12., péntek 18:55

Egyre többen gondolják azt, hogy az Egyesült Államok lassan egy bukott államra hasonlít. Közel százezer ember életét követelte a járvány, lángolnak a városok, fel akarják oszlatni a rendőrséget és közben az erőszakos „antifasiszták” arról győzködik a lakosságot, hogy fogadják be az anarchiát a szívükbe.

Földi László, biztonságpolitikai szakértő volt Velkovics Vilmos műsorvezető vendége Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Az amerikai George Floyd tragikus halálát követő eseményekkel kapcsolatban így fogalmazott Földi László:

„Én úgy látom, hogy egy hosszabb folyamatnak egy következő állomásához érkeztünk. A folyamatnak pedig az volt a lényege, hogy – ugye sokszor beszéltünk erről is – bizonyos erőterek megpróbálják a világot egy kicsit átalakítani, átformálni és a hagyományos nemzeti struktúrákat gyakorlatilag félretéve, egy másfajta struktúrában gondolkodnak. Az nyilvánvaló, hogy ez nem megy egyik napról a másikra. Tehát elő kell készíteni ehhez a terepet.”

A biztonságpolitikai szakértő később hozzátette:

„A lényeg az, hogy gyakorlatilag a káoszon keresztül olyan helyzetet építsenek és alakítsanak ki, amely következtében – és ez a következő lépés véleményem szerint - maga a tömeg, az emberek nagy része fogja követelni a rendcsinálást. Ha megfigyeljük akkor ugye egy érdekes időpontban van ez.”

A koronavírus, a közelgő elnökválasztás, egyes gazdasági tényezők, az amerikai események működése, a terrorizmus megjelenése és mindezek kül- és belpolitikai hatásával kapcsolatban tekintsék meg teljes műsorunk:

Hír TV