2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Magyarország élőben

Fodor Gábor: Az ellenzék akkor cselekszik helyesen, ha minél szélesebb összefogásra törekszik

Fodor Gábor lemondott a liberálisok, a Magyar Liberális Párt vezetéséről és napi politikával sem akar már foglalkozni, hogy miért döntött így arról a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek.

  • Fodor Gábor: Az ellenzék akkor cselekszik helyesen, ha minél szélesebb összefogásra törekszik

Fodor Gábor politikához fűződő viszonyát meghatározta, hogy mások mellett Orbán Viktor, Deutsch Tamás és Kövér Lászlóval együtt a Bibó István Szakkollégium diákja volt, így egyenes út vezetett a Fideszhez, amelynek alapítótagja, szóvivője lett. A Fidesz delegáltjaként vett részt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, 1993-ban a Fidesz konzervatív fordulata miatt kilépett a pártból. 1994-ben csatlakozott az SZDSZ-hez, a Horn-kormányban megkapta a művelődési és közoktatási tárcát. Miniszteri tevékenységének egyik legfontosabb lépése volt az 1996-tól bevezetett felsőoktatási tandíj előkészítése. 1995 végén lemondott posztjáról. 2007-től 2008-ig környezetvédelmi és vízügyi miniszter volt a Gyurcsány kormányban. 2008-tól az SZDSZ elnöke, 2013 áprilisában jelentette be, hogy Magyar Liberális Párt néven új pártot alakított. Most lemondott a Magyar Liberális Párt vezetéséről és azt tervezi visszavonul a napi politizálástól.

Egy szivárványkoalíció formálódik, egy teljes ellenzéki összefogás a szélsőbaltól a szélsőjobbig, mit gondol ennek az életképességéről, hogy látja a jövőbeli esélyeket? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Maga a Jobbik már nagyon másképp definiálja magát, mint pár évvel ezelőtt, de ez egy külön ügy, hogy elhisszük vagy nem hisszük, nem is akarok belemenni a részletekbe, én nem hiszem el. Szerintem az ellenzéki pártok akkor cselekednek helyesen, ha minél szélesebb összefogásra törekednek, de az elvi határokat világosan leszögezik. Szerintem sem szélsőballal sem szélsőjobbal a széles összefogás igénye mellett sem szabad együttműködni.

-válaszolt Fodor Gábor.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Prime Projekt

Prime Projekt

A cél, hogy a diákönkormányzatokkal foglalkozó pedagógusok, önkormányzati ifjúsági referensek is részt vegyenek a képzésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!