2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Ferencz Orsolya: A balliberális klímavédők a lejárt szavatosságú szellemi termékeiknek remélnek politikai sikert

Hír TV

2019. augusztus 13., kedd 19:55

Ferencz Orsolya az ELTE tudományos főmunkatársa volt a Hír TV Magyarország élőben vendége, aki a stúdióban Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek beszélt az úgynevezett „születéssztrájk” jelenségéről, amikor gyermekvállalás helyett a klímavédelem válik a legfontosabb tényezővé bizonyos nyugati ideológusok véleménye szerint. Angliában egyre népszerűbb a Szüléssztrájk Mozgalom, amely arra kéri a nőket, mondjanak le a gyerekvállalásról a bolygó védelméért. A családalapítás ellen érvelők szerint egy új gyerek növeli a CO2 kibocsátást, húst eszik és szemetet termel, ami egy újabb szög a Föld koporsójába. A populáció kontroll a brit uralkodói házba is begyűrűzött. Harry herceg közölte: a környezet védelme miatt gyerekből elég lesz kettő. Ugyanakkor egyre nagyobb problémát jelent az elöregedő társadalom Európában. Az adásban elhangzott: 2100-ra Ázsia és Afrika együtt a Föld népességének 80 százalékát fogja kitenni, miközben a szicíliai klímavédelmi konferenciára invitált hírességek, sztárok 114 magánrepülővel érkeztek a Föld megmentéséről szóló gyűlésre.

A stúdióba invitált kutatónő szerint – aki egyébként négy gyermek édesanyja – a gyermekvállalásnak és a klímavédelemnek az égadta világon nincs köze egymáshoz, „pláne úgy, ahogy most ezt a baloldal összemossa”.

Földi-Kovács Andrea megkérdezte az űrkutató szakembert, vajon a földi népesség számán kellene változtatni, vagy az életvitelünkön?

Ferencz Orsolya reagálásában kifejtette:

„Kezdhetjük egy kicsit messzebbről is. A bolygó működése, az egész bioszféra működése egy nagyon sok szabályozó körön keresztül, önszabályozó módon működő nagy rendszer. Ennek a működését a tudomány teljes egészében folyamatosan próbálja feltárni, modellezni és megérteni. De egy dolog biztos. Azok, akik folyamatosan ilyesmit állítanak – amit a felvezetőben hallottunk – magát a problémát sem értik. Természetesen így megoldást sem tudnak adni rá. Nem egy-egy fajnak a darabszáma, az egyedszáma a legfontosabb kérdése ennek az egész rendszernek a működése során, ami felmerül. Hanem az, hogy hogyan és miként él, és használja a környezetét az adott faj”

– húzta alá az ELTE tudományos főmunkatársa, aki szerint az már nem vita, hogy az ipari forradalom óta az emberi tevékenység az üvegház-gázok kibocsátásával fokozza a globális klímaváltozást.

 „Amiről most beszélünk az egy abnormálisan gyors és az emberi tevékenységgel összefüggő klímaváltozás”

– húzta alá a szakember, majd hozzátette, hogy a klímavédelem jelenlegi politikus élharcosai, a balliberális környezetvédők nem a globális felmelegedés ellen küzdenek, hanem a „réges-régen lejárt szavatosságú és eladhatatlan szellemi termékeiket” akarják újfent politikai sikerre vinni.

„Miközben állandóan beszélnek már-már hiszterizált és hisztérikus hangnemben erről a problémáról: valódi megoldást nem nyújtanak”

– emelete ki Ferencz Orsolya.

Hír TV