2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Magyarország élőben

Ferencz Orsolya: A balliberális klímavédők a lejárt szavatosságú szellemi termékeiknek remélnek politikai sikert

Ferencz Orsolya az ELTE tudományos főmunkatársa volt a Hír TV Magyarország élőben vendége, aki a stúdióban Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek beszélt az úgynevezett „születéssztrájk” jelenségéről, amikor gyermekvállalás helyett a klímavédelem válik a legfontosabb tényezővé bizonyos nyugati ideológusok véleménye szerint. Angliában egyre népszerűbb a Szüléssztrájk Mozgalom, amely arra kéri a nőket, mondjanak le a gyerekvállalásról a bolygó védelméért. A családalapítás ellen érvelők szerint egy új gyerek növeli a CO2 kibocsátást, húst eszik és szemetet termel, ami egy újabb szög a Föld koporsójába. A populáció kontroll a brit uralkodói házba is begyűrűzött. Harry herceg közölte: a környezet védelme miatt gyerekből elég lesz kettő. Ugyanakkor egyre nagyobb problémát jelent az elöregedő társadalom Európában. Az adásban elhangzott: 2100-ra Ázsia és Afrika együtt a Föld népességének 80 százalékát fogja kitenni, miközben a szicíliai klímavédelmi konferenciára invitált hírességek, sztárok 114 magánrepülővel érkeztek a Föld megmentéséről szóló gyűlésre.

A stúdióba invitált kutatónő szerint – aki egyébként négy gyermek édesanyja – a gyermekvállalásnak és a klímavédelemnek az égadta világon nincs köze egymáshoz, „pláne úgy, ahogy most ezt a baloldal összemossa”.

Földi-Kovács Andrea megkérdezte az űrkutató szakembert, vajon a földi népesség számán kellene változtatni, vagy az életvitelünkön?

Ferencz Orsolya reagálásában kifejtette:

„Kezdhetjük egy kicsit messzebbről is. A bolygó működése, az egész bioszféra működése egy nagyon sok szabályozó körön keresztül, önszabályozó módon működő nagy rendszer. Ennek a működését a tudomány teljes egészében folyamatosan próbálja feltárni, modellezni és megérteni. De egy dolog biztos. Azok, akik folyamatosan ilyesmit állítanak – amit a felvezetőben hallottunk – magát a problémát sem értik. Természetesen így megoldást sem tudnak adni rá. Nem egy-egy fajnak a darabszáma, az egyedszáma a legfontosabb kérdése ennek az egész rendszernek a működése során, ami felmerül. Hanem az, hogy hogyan és miként él, és használja a környezetét az adott faj”

– húzta alá az ELTE tudományos főmunkatársa, aki szerint az már nem vita, hogy az ipari forradalom óta az emberi tevékenység az üvegház-gázok kibocsátásával fokozza a globális klímaváltozást.

 „Amiről most beszélünk az egy abnormálisan gyors és az emberi tevékenységgel összefüggő klímaváltozás”

– húzta alá a szakember, majd hozzátette, hogy a klímavédelem jelenlegi politikus élharcosai, a balliberális környezetvédők nem a globális felmelegedés ellen küzdenek, hanem a „réges-régen lejárt szavatosságú és eladhatatlan szellemi termékeiket” akarják újfent politikai sikerre vinni.

„Miközben állandóan beszélnek már-már hiszterizált és hisztérikus hangnemben erről a problémáról: valódi megoldást nem nyújtanak”

– emelete ki Ferencz Orsolya.

Hír TV

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Holdfényfürdőzés a Hévízi-tavon

Szeptember 24-én, este 19.00 – 22.00 között különleges programra várja vendégeit a Hévízi Tófürdő. Idén először és utoljára, csak korlátozott létszámmal lehetőség nyílik az esti fürdőzésre a világhírű hévízi tavon.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!